Mire való a rétegelt lemez?

Miért is szerepel egy rétegelt lemezről szóló írás egy elsősorban szórakoztatással foglalkozó weboldalon? Mivel könnyen megmunkálható bútoralapanyagról beszélünk, ezért kézenfekvő volt, hogy a barkácsolás szerelmeseinek mutassunk egy eszközt arra, hogy akár házilag is elkészíthessék a moziélményt segítő bútorzatukat.

A rétegelt lemez felhasználási területei

Rétegelt lemezek elsősorban alacsony áruk és rugalmasságuk miatt népszerűek. A felhasználásuk során mindössze a kreativitásunk szabhat határt. Készíthető belőle bútor, parketta sőt még a tetőteret is befedhetjük vele.

A rétegelt lemez felhasználhatósága ugyanakkor nagyban függ a lemez minőségén is. A minőségi osztályozásról lentebb még szót ejtünk?

Hogyan készül a rétegelt lemez?

A rétegelt lemezek gyártása nagy múltra tekint vissza, már az 1800-as években a gőzgépek megjelenésével egy időben. Ma az előállításhoz szükséges feladatok nagy része már automatizáltan, gépesítve történik. A Victoria and Albert Museum Youtube csatornáján a következő összeállítást találtuk:

Rétegelt lemez minőségi osztályok

A minőségi osztály megállapítása elsősorban szemmértékkel kerülnek megállapításra. Összesen 5 minőségi osztály van, melyeket a következőképpen jelölhetünk: E , I, II , III és IV.

A minőségi osztályzás szerint az E jelenti a legjobb minőséget, míg a IV-es osztály a leggyengébb minőséget.

Dolgoztál már rétegelt lemezzel?

Készítettél már rételet lemezből valamilyen bútort? Elsősorban TV állványok, vagy hangrendszerek (esetleg hangszóró) készítőihez szólunk. Oszd meg velünk hozzászólás formájában az ötleted, és ha valóban izgalmas dolgot tudsz felmutatni, meg is jelentetjük az ötleted az oldalon.

Ez is érdekelhet:  Hogyan segíthet az egészségügyi problémáidon a nordic walking?
rétegelt lemez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .