GTA Online: az utcai jellegű autók előnyei

A legtöbb GTA Online játékos nem szeret menekülni vagy bújócskázni, de felettébb sokat spórolhatsz a billentyűzetszámládon, ha beszerzel valamilyen járművet, amellyel kikapcsolt radar mellett el tudsz vegyülni a forgalomban.

GTA Online: A hétköznapi külsejű autók szépségeiről

Az előző cikkben megemlített settenkedős őrületem a tinédzserkoromban nyüstölt Hitman epizódokból, a Silent Assassinból és a Contractsből fakad. A feladatok minél kevesebb feltűnéssel járó végrehajtása jó kis agyalós dolog volt, mai napig szívesen gondolok vissza a 47-es ügynök álruhában, öldöklés nélkül végrehajtott akcióira. A legtöbb játékos a GTA Online publikus lobbijaiban a frontális megsemmisítés taktikájában bízik, ami alacsonyabb szintű, vagy csapat nélküli playerek számára nem feltétlenül jelent túlzottan jó kilátásokat. Ha viszont a veszélyben lévő játékos olyan járművel közlekedik (és olyan ruhát hord), amellyel el tud vegyülni az NPC-k között, rengeteg felesleges konfliktust meg tud úszni.

common 07 1024x640 - GTA Online: az utcai jellegű autók előnyei
Ocelot F620. Coupé, de nagyobb végsebességgel simán lehetne a Sports kategóriában is. Gyakori látvány az utakon, remek az úttartása.

Mire is lehet használni egy hétköznapi külsejű járművet a játékon belül?

 • Ha nem hagy békén egy játékos, de nem tudsz passzív módba lépni MC vagy SecuroServ tagság miatt, akkor kikapcsolt radarral el tudsz tűnni a közeléből. Később valószínűleg meg fog keresni, de legalább nyersz egy kis teret a cselekvésre: haladni tudsz a küldetéseddel, vagy passzív módba tudsz lépni. Támadni nincs túl sok értelme, mivel csak feldühíted az ellenfeledet, hatvan másodperccel pedig ilyen nem nyersz semmit.
 • Szállítmányok fedezésekor jól jön, ha nem vesznek egyből észre a támadók. CEO árubeszerzés vagy eladás közben nagyon sokat tud segíteni, hiszen ott elrejtheted az aktuális tevékenységedet is.
 • Ha meg szeretnél támadni egy Rhino tankot vagy valamilyen épeszűbb páncélzatú járművet, de nem áll rendelkezésedre megfelelő tűzerő, jól jöhet egy utcai autó, amellyel a hátába férkőzve megpakolható stickyvel. Nagyon jól kell hozzá időzítened a radar kikapcsolását, a tankot vezető holtterének kihasználását és a megfelelő távolság tartását, de a közben átélt izgalmak, illetve diadalérzet miatt megéri. Ha APC ellen indulsz, ne tedd egyedül. Túlságosan ellenálló, könnyen lebukhatsz támadás közben.
 • Időnként előfordulnak cuki játékosok, akik aláaknázzák a hátrahagyott járműveket vagy egyszerűen csak felrobbantják őket. Ha viszont teljesen elvegyül a többi között az autód, akkor legfeljebb csak akkor veszik észre a különbséget, amikor megpróbálják elkötni és mondjuk le van zárva.

Lesből ne támadj, mert tapló dolog. Az általános játékosmorál már így is szörnyű, ne ronts még rajta!

common 02 1024x640 - GTA Online: az utcai jellegű autók előnyei
Rendőrökkel szórakozó kisebb csapat. Igazából ezt a kísérletet pont megszívtam, mert a helikopter autolockja véletlenül engem mért be a rendőrautók helyett. Erre érdemes figyelni.

Ajánlott típusok

 • Ha hárman vagy négyen játszotok egy csapatban és elég egy jármű, akkor személyes tapasztalataim alapján az Übermacht Oracle-t, Oracle XS-t vagy a Lampadati Felont ajánlom, illetve a Vapid Staniert. Az első kettő gyorsabb és masszívabb, a Felon viszont jobban kanyarodik, a Stanier pedig roppant ellenálló jószág. Szóba jöhet még a Cheval Fugitive is.
 • Kétszemélyes esetén érdemes sportosabb járművet választani, ilyen lehet az izomkocsis irányítás savát-borsát kínáló Vapid Dominator – Imponte Ruiner – Declasse Sabre Turbo hármas, vagy a stílusos formájú Ocelot F620 coupé. A sivatagi közlekedésre egy szakadt külsejét meghazudtoló képességekkel rendelkező Rusty Rebel vagy BF Injection is jól jöhet. Finnyásabbak beérhetik a sima Rebellel is, de az hatványozottan ritkábban jelent meg eddig, mint rozsdás és leharcolt változata.
Ez is érdekelhet:  Harci robotporszívó - Roombo: First Blood játékismertető
common 03 1024x640 - GTA Online: az utcai jellegű autók előnyei
A Lampadati Felon gyors és négy személyt szállíthatsz vele. A srác valószínűleg engem sem kímélt volna, ha észrevesz. Nem vett észre.

További fontos apróságok

 • Gyári külső, gyári szín, gyári felnik.
 • Ne felejtsd el megfelelően tuningolni az autót, viszont a felfüggesztésre figyelj, mert a túl alacsony jármű feltűnő lehet. Bizonyos modelleknél a kipufogó durrogását könnyen észre lehet venni!
 • Ne törd túlságosan össze! Karcos NPC járművek ugyan előfordulnak, de félig ledarált autóval azért elég feltűnő leszel.
 • Figyeld meg, hogyan közlekednek az NPC-k! Könnyű követni a közlekedési szabályaikat és menekülési stílusukat. Gyakorolj, hogy el tudj közöttük vegyülni! Gondolj arra is, hogy milyen agresszívak tudnak lenni, ezért ne félj nyomni a gázt éles helyzetben.
 • Mindig a helyszínnek megfelelően válaszd ki a járművedet! A belvárosban feltűnő lesz egy Rusty Rebel, viszont egy négyajtós Oracle XS vagy egy Dominator szinte bárhol felbukkanhat.
 • Az izomkocsikat nehéz irányítani, viszont korrekt a teljesítményük. Gyakorold a manőverezést!

 

common 06 1024x640 - GTA Online: az utcai jellegű autók előnyei
A Phoenix dögös és erős, ráadásul a sebessége is rendben van. Csodálatos hangja kompenzálja a túlkormányzottságát.
szubjektiv gta online 2 - GTA Online: az utcai jellegű autók előnyei

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .