GTA Online: az utcai jellegű autók előnyei

A legtöbb GTA Online játékos nem szeret menekülni vagy bújócskázni, de felettébb sokat spórolhatsz a billentyűzetszámládon, ha beszerzel valamilyen járművet, amellyel kikapcsolt radar mellett el tudsz vegyülni a forgalomban.

GTA Online: A hétköznapi külsejű autók szépségeiről

Az előző cikkben megemlített settenkedős őrületem a tinédzserkoromban nyüstölt Hitman epizódokból, a Silent Assassinból és a Contractsből fakad. A feladatok minél kevesebb feltűnéssel járó végrehajtása jó kis agyalós dolog volt, mai napig szívesen gondolok vissza a 47-es ügynök álruhában, öldöklés nélkül végrehajtott akcióira. A legtöbb játékos a GTA Online publikus lobbijaiban a frontális megsemmisítés taktikájában bízik, ami alacsonyabb szintű, vagy csapat nélküli playerek számára nem feltétlenül jelent túlzottan jó kilátásokat. Ha viszont a veszélyben lévő játékos olyan járművel közlekedik (és olyan ruhát hord), amellyel el tud vegyülni az NPC-k között, rengeteg felesleges konfliktust meg tud úszni.

GTA Online Ocelot F620
Ocelot F620. Coupé, de nagyobb végsebességgel simán lehetne a Sports kategóriában is. Gyakori látvány az utakon, remek az úttartása.

Mire is lehet használni egy hétköznapi külsejű járművet a játékon belül?

 • Ha nem hagy békén egy játékos, de nem tudsz passzív módba lépni MC vagy SecuroServ tagság miatt, akkor kikapcsolt radarral el tudsz tűnni a közeléből. Később valószínűleg meg fog keresni, de legalább nyersz egy kis teret a cselekvésre: haladni tudsz a küldetéseddel, vagy passzív módba tudsz lépni. Támadni nincs túl sok értelme, mivel csak feldühíted az ellenfeledet, hatvan másodperccel pedig ilyen nem nyersz semmit.
 • Szállítmányok fedezésekor jól jön, ha nem vesznek egyből észre a támadók. CEO árubeszerzés vagy eladás közben nagyon sokat tud segíteni, hiszen ott elrejtheted az aktuális tevékenységedet is.
 • Ha meg szeretnél támadni egy Rhino tankot vagy valamilyen épeszűbb páncélzatú járművet, de nem áll rendelkezésedre megfelelő tűzerő, jól jöhet egy utcai autó, amellyel a hátába férkőzve megpakolható stickyvel. Nagyon jól kell hozzá időzítened a radar kikapcsolását, a tankot vezető holtterének kihasználását és a megfelelő távolság tartását, de a közben átélt izgalmak, illetve diadalérzet miatt megéri. Ha APC ellen indulsz, ne tedd egyedül. Túlságosan ellenálló, könnyen lebukhatsz támadás közben.
 • Időnként előfordulnak cuki játékosok, akik aláaknázzák a hátrahagyott járműveket vagy egyszerűen csak felrobbantják őket. Ha viszont teljesen elvegyül a többi között az autód, akkor legfeljebb csak akkor veszik észre a különbséget, amikor megpróbálják elkötni és mondjuk le van zárva.

Lesből ne támadj, mert tapló dolog. Az általános játékosmorál már így is szörnyű, ne ronts még rajta!

Rendőrökkel szórakozó kisebb csapat. Igazából ezt a kísérletet pont megszívtam, mert a helikopter autolockja véletlenül engem mért be a rendőrautók helyett. Erre érdemes figyelni.

Ajánlott típusok

 • Ha hárman vagy négyen játszotok egy csapatban és elég egy jármű, akkor személyes tapasztalataim alapján az Übermacht Oracle-t, Oracle XS-t vagy a Lampadati Felont ajánlom, illetve a Vapid Staniert. Az első kettő gyorsabb és masszívabb, a Felon viszont jobban kanyarodik, a Stanier pedig roppant ellenálló jószág. Szóba jöhet még a Cheval Fugitive is.
 • Kétszemélyes esetén érdemes sportosabb járművet választani, ilyen lehet az izomkocsis irányítás savát-borsát kínáló Vapid Dominator – Imponte Ruiner – Declasse Sabre Turbo hármas, vagy a stílusos formájú Ocelot F620 coupé. A sivatagi közlekedésre egy szakadt külsejét meghazudtoló képességekkel rendelkező Rusty Rebel vagy BF Injection is jól jöhet. Finnyásabbak beérhetik a sima Rebellel is, de az hatványozottan ritkábban jelent meg eddig, mint rozsdás és leharcolt változata.
A Lampadati Felon gyors és négy személyt szállíthatsz vele. A srác valószínűleg engem sem kímélt volna, ha észrevesz. Nem vett észre.

További fontos apróságok

 • Gyári külső, gyári szín, gyári felnik.
 • Ne felejtsd el megfelelően tuningolni az autót, viszont a felfüggesztésre figyelj, mert a túl alacsony jármű feltűnő lehet. Bizonyos modelleknél a kipufogó durrogását könnyen észre lehet venni!
 • Ne törd túlságosan össze! Karcos NPC járművek ugyan előfordulnak, de félig ledarált autóval azért elég feltűnő leszel.
 • Figyeld meg, hogyan közlekednek az NPC-k! Könnyű követni a közlekedési szabályaikat és menekülési stílusukat. Gyakorolj, hogy el tudj közöttük vegyülni! Gondolj arra is, hogy milyen agresszívak tudnak lenni, ezért ne félj nyomni a gázt éles helyzetben.
 • Mindig a helyszínnek megfelelően válaszd ki a járművedet! A belvárosban feltűnő lesz egy Rusty Rebel, viszont egy négyajtós Oracle XS vagy egy Dominator szinte bárhol felbukkanhat.
 • Az izomkocsikat nehéz irányítani, viszont korrekt a teljesítményük. Gyakorold a manőverezést!

 

GTA Online Phoenix
A Phoenix dögös és erős, ráadásul a sebessége is rendben van. Csodálatos hangja kompenzálja a túlkormányzottságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .