Harci robotporszívó – Roombo: First Blood játékismertető

A Roombo: First Blood egy aranyosan véres indie játék, amely érdekes szemszögből közelíti meg az okos otthon témáját: egy robotporszívó és a házban található smart kütyük segítségével kell eltakarítanunk a hívatlan vendégeket. Ismertetőnk.

sárga robotporszívó

Miről szól a játék?

A játéknak minimális sztorija van: az éjszaka közepén betörők jelennek meg az üres házban, a játékosnak pedig a multifunkciós okos porszívót irányítva meg kell hackelnie a különböző okos otthon eszközöket, hogy azzal likvidálja a rosszfiúkat.

A Roombo: First Blood első körben persze cukinak tűnik, aztán hirtelen elborul és irtó morbid irányba megy el. És ezt nagyon viccesen teszi.

roombo

A Roombo: First Blood játékmenete

A Roombo: First Blood hat szintje egy helyen játszódik, azonban egyre több betörőről és megvédendő tárgyról kell gondoskodnunk benne. A körök időre mennek:

 • rövid előkészítés után behatolnak a betörők,
 • neked vissza kell verned őket az okos eszközök meghackelésével, illetve direkt támadásokkal, miközben megakadályozod, hogy elvigyék az értékes eszközöket a házból,
 • majd el kell takarítanod a nyomokat.
roombo: first blood screenshot 1

A játékot lehet sunyin, lopakodva, vagy rendkívül agresszíven is játszani.

A robotporszívónak két módja van: egy alap, amikor takaríthatsz, tárgyakat mozgathatsz és egy hack mode, amikor a különböző eszközöket kell aktiválnod. Ez lehet például

 • a tűzoltórendszer egy egysége, ami vizet lő ki és ezen elcsúszhatnak a betörők,
 • megrázhatják őket az okos villanykapcsolók,
 • a ventillátorok rájuk zuhanhatnak,
 • de akár az ajtók is rájuk csapódhatnak.
a tökéletes okos biztonsági rendszer

Amikor a kis robotporszívó “agya” végleg elborul, akkor akár közvetlenül meg is támadhatja a betörőket. Persze a rosszfiúk sem teljesen ártalmatlanok, hiszen ha észreveszik, megpróbálják szétrugdosni a hasznos kis eszközt. Az életerejét a töltőállomásán lehet visszanyerni.

A győztes csatát követően cuki zenére kell rövid idő alatt eltakarítani az emberi maradványokat és vérfoltokat.

alternatív okos otthon

Technikai háttér

A Roombo: First Blood a Unity játékmotort használja. A játék rendszerkövetelményei:

 • 64 bites Windows 7, vagy annál újabb operációs rendszer
 • Geforce GTX 960 teljesítményével bíró videokártya,
 • négymagos processzor legalább 2,8 GHz órajellel,
 • 300 megabájt szabad hely
a harcos okosporszívó

Itt vásárolható meg

A készítők itch.io oldalán három dollárért lehet megvásárolni.

A játék elvileg Steamen is meg fog jelenni, egyelőre azonban csak a Humble Trove keretében érhető el. A hozzáférés a Humble Bundle nevű digitális piactér előfizetéses szolgáltatásához jár. Ha előfizetsz, minden hónapban kapsz játékokat, továbbá hozzáférhetsz egy válogatott játékcsokorhoz is (ez a Trove).

A Humble Bundle legtöbb terméke valamilyen “csomag” (bundle): főleg Steamen aktiválható videojátékok és szoftverek, de gyakran ebookok is felbukkannak a kínálatukban.

robotporszívó a frontvonalon

Forrás: Raddictive Blog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .