2018-as filmek: áprilisi akciófilmek

Kis kavar lesz a 2018-as filmek rövid ismertetőit, ajánlóit tartalmazó cikkeink sorrendjében. Hogy miért? Mert az április lista jelentős része még aktuális a megjelenéskor. Futás a moziba!

Kattints ide, ha a folyamatosan frissülő, teljes évre vonatkozó listát keresed!

Ready Player One

A Ready Player One egy disztópikus, lepusztult világban játszódik, ahol mindenki egy virtuális valóságban éli életének legnagyobb részét. Ez a virtuális valóság az Oasis, amin belül mindenki az lehet, aki csak akar lenni. A VR fejlesztője halála előtt elrejtett három trófeát a virtuális térben, amelyet csak a legrátermettebb játékos szerezhet meg. Ezeknek a nyomában jár Wade, a lelkes tizenéves srác és Artemis, a rejtélyes lány, illetve egy gonosz cég, akik át akarják venni az irányítást a virtuális térben a profit reményében.

A Ready Player One cuki. Lényegében egy klasszikus népmesei történetet csomagol be egy részben aktuális, részben nosztalgiafaktorra építő szituációba, karakterei szerethetően egydimenziósak, hangulatába és látványvilágába pedig belekeveredik az a spielbergi plusz, ami miatt a rendezi műveit egyszerűen zabálni lehetne. A film talán nem fogja megváltani a világot, de története működik, a popkultúra iránti rajongást remekül átadja, ráadásul még veszettül látványos is, utalásai pedig sokszor nagyon-nagyon-nagyon okosak és elegánsak. Csak ajánlani tudom, érdemes a lehető legnagyobb vásznon megtekinte a mozivarázs miatt. [A film IMDB oldala.]

Tűzgyűrű: Lázadás (Pacific Rim: Uprising)

Tíz év telt a kaijuk visszaverése óta. Az emberek elkezdték újjáépíteni a lerombolt városokat, a társadalom lassan helyreállt, azonban sokan választották a még mindig romos területek adta szabadságot. Így választott Jake Pentecost is (John Boyega), aki menekül évekkel korábban meghalt háborús hős apja árnyékából. A profi tolvajjá vált srác egy nap találkozik a roncsokból saját kaijuölő robotot építő tini Amarával (Cailee Spaeny). Némi bonyodalmat követően egy újabb háború kellős közepén találják magukat…

Ez is érdekelhet:  Liam Neeson badass alakításai az Elrabolva vonalon

A Tűzgyűrű: Lázadás egy egyszerű film, ami egyszerű dolgokat ígér: egyszerű sztorit, egyszerű karaktereket, egyszerű szövegeket és hatalmas, egymást gyepáló robotokat, illetve szörnyeket. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ezeket a dolgokat a film meg is adja a nézők számára, ráadásul személy szerint nem érzékeltem azt a fajta offenzív butaságot, amely bizonyos korábbi látványfilmekből árad (khm, Transformers és Terminator folytatások).

A forgatókönyv nagyjából minden szempontból egydimenziós, de a bruttó 111 perces játékidőre még éppen elegendő a vékonka sztori és az egysíkú karaktereket is kellően szimpi színészek adják elő ahhoz, hogy amúgy működjön a film ezen aspektusa. Látvány terén sem lehet különösebben panasz: Guillermo Del Toro kreativitása ugyan hiányzott picit, viszont DeKnighték nappali zúzásai is kellően dinamikusak és epikusak lettek a lelkem mélyén élő hétéves örömére.

Összességében véve abszolút pozitív élménynek éreztem az alkotást: volt némi lüke humor, jófejkedő figurák, egy kevés zúzda, meg egészen korrekt hangulat is. Látványfilmnek bőven jó. [IMDB oldal a filmhez.]

 

 

Suicide Squad: Hell To Pay

Míg a Warner/DCE fejesei a Wonder Woman sikere ellenére sem képesek ésszerű döntéseket hozni a mozifilmes univerzumuk iránya kapcsán, addig az animációs részlegnél tovább folytatódik a több, mint huszonöt éve tartó sikermenet, ami az 1992-ben indult a legendás animációs Batman-szériával. A második animált Suicide Squadban megvan minden, ami hiányzott az élőszereplős buktánál: a hangulat konzisztens, a tempó egyenletes, ráadásul a főszereplők itt tényleg amorális pszichopaták, akik kényszerből dolgoznak a kevésbé rosszfiúknak. A forgatókönyvíró és a színészek is decens munkát végeztek (a húzónév Christian Slater volt, ő adta Deadshot hangját).

És az egy szál negatívum? Sajnos ezek a DC animációs filmek egyfajta sablon alapján készülnek, ami korlátozott játékidőt és egyszerűsített vizuális reprezentációt enged meg. A színvonal persze kellően magasan van, viszont látvány és stílus szempontjából túlzott egyediséget nem lehet várni az egyes részektől. [IMDB oldal]

Ez is érdekelhet:  Distorted (2018) ajánló és előzetes

Kritika adatlapja
Film címe
2018-as filmek: áprilisi akciófilmek
Miről szól a film?
Icipici sorrendi kavarással ugyan, de folytatódik a 2018-as filmek ajánlóival, ismertetőivel foglalkozó cikksorozatunk. Jelen cikkünk témái: a Steven Spielberg rendezésével készült Ready Player One, a Tűzgyűrű: Lázadás és egy kínai-ausztrál koprodukciós katasztrófa.
Kritikát írta
Publisher
Nagyon Bödön
2018-as filmek: áprilisi akciófilmek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .