2018-as filmek: Amiket várunk #2

Jelen cikkünkben újabb adagnyi premier előtt álló 2018-as filmet szedtünk össze. Jó olvasást kívánunk!

Bosszúállók: Végtelen háború (Avengers: Infinity War)

A Végtelen háború a Marvel filmes univerzumának legjelentősebb mérföldköve, az elmúlt tíz év eseményeinek összegzése. A rengeteg karaktert mozgató grandiózus zúzda két részben készül bemutatásra, első fele április 28-án érkezik meg a mozikba. Az aktuális főgonosz Thanos lesz, akit a nagyszerű Josh Brolin kelt életre.

Rendezte: Anthony Russo és Joe Russo (Amerika kapitány: A tél katonája és Polgárháború), főszerepben: mindenki. Szerk: rövid véleményünket itt találod.

Mission Impossible: Utóhatás (Mission Impossible: Fallout)

Az 1996-ban indult Mission Impossible széria eddigi összes epizódját más rendezte, ezért is érdekes, hogy a Titkos nemzet után Christopher McQuarrie tért vissza a direktori székbe. Az új rész előzetese akcióban és izgalomban bővelkedik, Tom Cruise hozzáállását ismerve pedig a film is nagyjából hasonló tempójú lesz. Bemutató: 2018. augusztus 2. További szereplők: Rebecca Ferguson, Henry Cavill, Simon Pegg, Ving Rhames.

Vörös veréb (Red Sparrow)

Francis Lawrence (Legenda vagyok) szex és kémkedés témaköreivel foglalkozó thriller Jennifer Lawrence egy speciálisan kiképzett orosz ügynököt alakít, akinek a feladata megállítania egy CIA tisztet (Joel Edgerton). A javarészt Magyarországon forgatott filmet március elsején mutatják be itthon. Játékidő: 139 perc, további szereplők: Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker, Ciaran Hinds, Jeremy Irons.

Hang nélkül (A Quiet Place)

A horror műfajának rajongói se maradnak idén mozis élmény nélkül. Az Emily Blunt és John Krasinski főszereplésével készült film egy olyan világban játszódik, ahol hangra érzékeny dögök vadásznak az emberekre. Egy család a legnagyobb csendben él, hogy biztonságban maradjanak, azonban egy baleset miatt bajba kerülnek (Blunt és Krasinki egyébként a valóságban is házasok). A filmet április 12-én mutatják be itthon, hossza 95 perc.

Ez is érdekelhet:  Hogyan élj túl egy földönkívüli inváziót? - Revolt kritika (2017)

https://www.youtube.com/watch?v=Hixrjn0ok0k/embed]
<h3>Hang nélkül (A Quiet Place)</h3>
szöveg

https://www.youtube.com/watch?v=p9wE8dyzEJE

Lady Bird

A Lady Bird egy hangulatos coming-of-age sztori, amelynek a főszereplője egy 17 éves lány (Saoirse Ronan), aki családjával kissé viharos viszonyban van. Az író-rendező Greta Gerwig projektjét díjeső és állva tapsoló közönség fogadta, ráadásul 5 Oscarra is jelölték. Műfaj: dráma, vígjáték, hossza 94 perc. Hazai bemutató: március 1.

Solo: A Star Wars Story

A Han Solo előéletével foglalkozó Star Wars film forgatását némileg megkavarta a rendezőcsere, de bemutatója végül nem csúszott. A hazai mozikban május 24-én debütáló űrwesternben Alden Ehrenreich bújik a legendás karakter bőrébe. Rendezte: Ron Howard (eredetileg Phil Lord és Christopher Miller), további szerepekben Emilia Clarke (Trónok harca), Woody Harrelson (A törvény nevében), Donald Glover (The Martian).

Jurassic World: Bukott birodalom (Jurassic World: Fallen Kingdom)

A kissé zakkant, de éppen ezért szórakoztató Jurassic World folytatása dínómentéssel indul majd, de hogy mi lesz az egészből, azt nem lehet tudni. Az előző rész rendezője, Colin Trevorrow csak íróként működött közre a projektben, helyét az Árvaház, A lehetetlen és A szólít a szörny rendezőjeként befutott J. A. Bayonanak adta át. Főbb szerepekben: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, James Cromwell. A franchise rajongói számára jó hír, hogy Jeff Goldblum is felbukkan a filmben eredeti karaktereként. Bemutató: június 7.

Ready Player One

Steven Spielberg új filmje Ernest Cline hatalmas sikerű regényén alapul. Nehéz róla bármit is írni, az előzetes mindent elmond. Főszerepben: Tye Sheridan, Olivia Cooke. Hazai bemutató: március 29. Nagyon várjuk.

Mute

A tavalyi Ghost in the Shell adaptáció és a Blade Runner folytatás úgy látszik, új életet lehet a cyberpunk műfajába, mert a Netflix már az idei év elején két keményvonalas produkcióval állt elő. Az egyik a Richard Morgan regényén alapuló Altered Carbon sorozat, a másik pedig a Duncan Jones vezényletével készült Mute, ami a 2009-es Hold spirituális folytatása.  A sztori főszereplője egy eltűnt barátnője után kutató néma csapos, akit Alexander Skarsgård (True Blood) alakít. A február 23-án bemutatásra kerülő scifiben szerepel még Paul Rudd és Justin Theroux is, illetve elképzelhető egy Sam Rockwell cameo is.

Ez is érdekelhet:  Ghost in the Shell: Páncélba zárt szellem 2017

 

solo western - 2018-as filmek: Amiket várunk #2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .