2018-as filmek: január

2018-as filmeket bemutató első cikkünkben írunk az új Godzilláról, egy alternatív Batman-sztoriról, illetve egy újabb Bruce Willis nevével fémjelzett akciófilmecskéről.

Godzilla: Planet of the Monsters / Monster Planet

A Netflix által világszerte bemutatott Godzilla anime az eddigi filmektől ellentétben egyfajta poszt-apokaliptikus military űrscifiként indít (de szépen sikerült ez a meghatározás), mielőtt a jó öreg klasszikus katasztrófafilmes jellegébe nem menne át. A sztori szerint a Földön egy időben több kaiju (óriásszörny) jelent meg, akik rettenetes pusztítást okoztak. Az emberiség két idegennel fajjal is szövetkezve próbálta felvenni a harcot, azonban a leghatalmasabb kaijuval, Godzillával szemben vereséget szenvedtek. A három civilizációból megmaradt néhány ezer ember egy űrhajóval kénytelen elmenekülni a Földről, hogy új, életre alkalmas lakhelyet találjanak. Tervük nem jár sikerrel, ezért 22 év múlva vissza kell térniük szembenézni a leghalálosabb ellenségükkel.

A film forgatókönyve egy egészen érdekes világot kezd el felépíteni, azonban a kétdimenziós karakterek és a rövid játékidő miatt igazi mélységet nem nagyon lehet benne találni. Látvány és hangulat terén viszont piszkosul üt: a Netflix korábbi animéje, a Blame! mögött álló Polygon Pictures szakemberei tényleg nagyon kitettek magukért. A korrekt design, a gyönyörű színpaletta és fantasztikus animáció miatt lesz összességében véve működőképes ez a darab. Az új Godzilla félelmetes és brutális, a franchise rajongói számára valószínűleg örömteli dolog lesz látni, hogy visszatér eredeti, irgalmat nem ismerő szerepébe, ahol a destruktív erők és a természet válaszcsapásának megtestejítője. Lezárást semmiféleképpen nem érdemes várni a film végén, mivel a 89 perces alkotás egy tervezett trilógia darabja, a két további részt elvileg még 2018-ban bemutatják. Nézzétek végig a stáblistát is! 😉

Acts of Violence

Az Acts of Violence három fivérről szól, akik egyikük elrabolt menyasszonyát próbálják kiszabadítani egy ember- és drogkereskedelemmel foglalkozó gengszter karmaiból. Kettejük katonai múltjából profitálnak ugyan a rajtaütések során, de a dolgok hamar kicsúsznak az írányításuk alól.

Ez is érdekelhet:  Pókember: Irány a Pókverzum! (2018) ajánló és előzetes

Az alkotás egy totálisan közepes szintet megütő, másodvonalbéli akciófilm. A sztori és a karakterek sablonosak voltak, a színészek átlagos alakítást hoztak, illetve a rendezés és film egyéb aspektusai is középszerűnek nevezhetőek. A másfél óra alatti játékidő éppen ideális volt, hiszen így a már sokszor látott drámai momentumok miatt nem ült le a film. A rövid, de intenzív akciójelenetek a kategóriához mérten decensek voltak. Itt-ott felbukkant egy drónos felvétel is a filmben, ami pozitívum, hiszen néhány nagyobb szabású shottal jelentősen fel lehet dobni még egy kisebb költségvetésű szösszenetet is. Bruce Willis a szokott beugrószerepei szintjét hozta, most éppen kiegészítő jófiúként.

Főbb szerepekben: Cole Hauser (Pitch Black – 22 évente a sötétség), Shawn Ashmore (X-Men franchise), Ashton Holmes (A hős alakulat)

 

Gotham By Gaslight

A Gotham By Gaslight egy alternatív, 19. századi Batman-univerzumba kalauzolja el a nézőt, ahol a maszkos bosszúállónak Hasfelmetsző Jacket kell megállítania. Az alkotás az eddigi DC animációs filmek receptjét követi, azaz játékideje 70 perc körüli, története le van egyszerűsítve az eredeti képregényhez képest, vizuális stílusát tekintve pedig a kilencvenes évek óta jellemző DC formát követi. Rövid játékidő ide, korlátozott kreatív szabadság oda, a film szórakoztató és látványos (a verekedések páratlanul jól vannak animálva), ráadásul Selina Kyle szerepében egy rendkívül erős női karaktert is fel tud építeni. Bruce Greenwood immáron harmadjára tért vissza Batman hangjaként, most is remekelt, de ez általánosságban elmondható az egész stábra is. Az alkotás egyébként R-rated, ami itthon nagyjából a 18-as korhatárnak felel meg: eléggé erőszakos és véres, viszont enélkül nem is működött volna a történet.

Összességében véve egy nem túl mély, de szórakoztató és hangulatos darab a Gotham By Gaslight. A kiváló színészek és a kellemes látvány sokat dobnak rajta, viszont szombat reggeli matinéra senki se számítson: nem gyerekeknek szánták a filmet.

Ez is érdekelhet:  Pokémon: Pikachu, a detektív ajánló és előzetes

Guardians of the Tomb (7 Guardians of the Tomb)

Jia (Bingbing Li) és Luke fiatalon elárvult testvérek, akik éppen fasírtban vannak. Egy nap Jia házában megjelenik apja volt üzlettársa (Kelsey Gramer), aki rossz hírt hoz: Luke eltűnt egy ásatáson. Az állati mérgek szakterületén jártas nő azonnal útnak indul, hogy Masonnel és egy mentőcsapattal felkutassa testvérét. Ebben azonban egy homokvihar, illetve egy ősi sírt őrző gyilkos pókok megnehezítik a dolgukat.

Ez egy rossz film.

Sőt, ez egy nagyon rossz film.

Ez a kínai – ausztrál kooprodukciós csoda lényegében egy alacsonyköltségvetésű, pocsékul megrendezett Tomb Raider ripoff és még az Aliensből is nyúl egy csomó dolgot. Kis csapatunk tagjai igazi nulladimenziós karakterek, akik hatezerszer elhangzott szövegeket mondanak fel drámainak vagy feszültnek szánt szituk közepette, miközben nagyon-nagyon steril CGI pókoktól próbálnak menekülni kisszerű, nem túl meggyőző díszletek közepette. Unott színészek csapata a ripacsmódba lépett Kelsey Gramer ellen: nagyonjó, csodálatos, kérekmég (nem). A legjobb 2018-as filmek listájára biztosan nem fog felkerülni ez a cucc, annyi szent.

Ami mondjuk pozitívum, hogy Bingbing Li 45 évesen is lenyűgözően vonzó jelenség. Meg tehetséges is, csak itt nem fogod észrevenni. [Imdb] Egyébként itt olvasható a rendes, tisztességes Tomb Raiderről a kritikánk).

 

2018-as filmek januar batman gotham by gaslight

2 thoughts on “2018-as filmek: január”

    1. A Ben Affleck főszereplésével készülő The Batman kapcsán 2018-as premierdátumot rebesgettek, viszont még semmi sem biztos. Benne van a pakliban, hogy a 2019-es filmek között szerepel majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .