Akik az életemre törnek

Az Akik az életemre törnek egy korrekt színvonalú, ám feledhető, nem túl eredeti menekülő-thriller.

Sztori

Hannah (Angelina Jolie) ejtőernyős tűzoltó, akit egy szörnyű kimenetelű baleset után egy megfigyelőtoronyba rendelnek, hogy jelentse az erdőtüzeket. A magányosnak induló megbízatása azonban 180 fokos fordulatot vesz, amikor felbukkan a vadonban egy menekülő kisfiú, nyomában két bérgyilkossal.

Akik az életemre törnek rövid kritika

Egy átlagosnak induló mozgóképes projektnek áldás és átok is lehet, ha a stúdió vagy a producerek behoznak a képbe egy jónevű alkotót. Az Akik az életemre törnek esetében az utóbbi következett be, ugyanis a számos kiváló forgatókönyvet készítő Taylor Sheridant eredetileg a szkript újraírásával bízták meg, végül a rendezői teendőket is ő végezte. A forgatókönyv végül azonban a középszerű munkái szintjén kötött ki, és kezdő direktorként is csak egy tisztes iparosmunkát tudott összehozni. Ezek a tényezők pedig nem feltétlenül tettek jót a film hírnevének, pedig egyszeri nézésre tökéletes szolgáltatást nyújt.

Már ha nem zavar az eredetiség hiánya vagy az alkotás feledhető jellege.

Középszernek középszer, de legalább minden téren középszer. A sztori? Elmegy. Karakterek? Nincsenek túlzottan kidolgozva, de a pozitív oldalon elég motivációjuk van, a negatív oldalon pedig végre nem magyarázzák túl a hátterüket, így van egy kis rejtély is mögöttük. Operatőri munka, akciók? Oké volt minden. CGI? Látszik rajta, hogy CGI, de talán csak két jelenetben volt feltűnően mű. A tűz legalább egészen jól lett megvalósítva. A színészek? Jolie korrekt, a gyerekszínész rendben van, Bernthal karizmatikus, a két főgonoszt játszó Aiden Gillen és (a szokatlan, de jó választásnak bizonyuló Nicolas Hoult) tökéletesen hozza a figuráját. 

Sőt, tulajdonképpen a gyereket üldöző két bérgyilkos a film legeredetibb része. Rendkívül visszafogott figurák, akik javarészt “mérsékelten motivált” sztoikus melósként végzik a munkájukat, amolyan “csak pár szar nap a melóban”-mentalitással. Csak éppen a munkájuk az, hogy nemtől és kortól függetlenül mindenkit megöljenek, aki csak az útjukba kerül. Velük kapcsolatban Taylor viszont nagyon jó munkát végzett.

Ez is érdekelhet:  A 64-es betegnapló ajánló és előzetes

Igazi 6/10-es film, ha ragaszkodunk a számokhoz.

Akik az életemre törnek előzetes

Stáblista

  • Eredeti cím: Those Who Wish Me Dead,
  • kiadás éve: 2021,
  • műfaj: akció, krimi, dráma,
  • játékidő: 100 perc,
  • rendezte: Taylor Sheridan,
  • írta: Michael Koryta, Charles Leavitt, Taylor Sheridan,
  • főszerepben: Angelina Jolie, Finn Little, Aiden Gillen, Nicholas Hoult, Jon Bernthal, Medina Senghore,
  • zene: Brian Tyler,
  • a film IMDB oldala.
akik az életemre törnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .