B kategóriás filmek 2. rész – Akció filmek

A B kategóriás filmek adnak egy kis ízt a mozinézős estékhez. Időnként megelégszünk a nyugodt nem túl felkavaró, tv-ben játszott akciófilmek hangulatával. Válogatásunk egyes darabjai ettől függetlenül élvezhetőek, csak ne számítsunk tőlük túl sokra!

Everly – Gyönyörű és veszélyes (Everly, 2014)

Totális highconcept alkotás, ami abszurd szituációi ellenére sokszor komolykodni akar. Mindenesetre a végeredmény még így is korrekt, főleg annak köszönhetően, hogy a film másfél órája alatt ipari mennyiségű rosszfiút tesz hidegre a már 50 körül járó, de még mindig überszexi Salma Hayek. Nem tökéletes darab, de a hölgy miatt mindenféleképpen megéri a durvább, vérbő akciófilmeket kedvelők számára.

Játékidő: 92 perc

Főbb szerepekben: Salma Hayek (Desperado), Hiroyuki Watanabe, Togo Igawa

 

Lopakodók 2 (Sniper 2, 2002)

A Lopakodók első folytatásában az egészségügyi okokból nyugdíjba vonult Thomas Beckettet (Tom Berenger) megbízza a CIA, hogy egy halálraítélt fegyenccel az oldalán (Bokeem Woodbine) iktasson ki egy szerb tábornokot, aki tisztogatásokat végez a muszlim lakosság körében. Beckett elvállalja és teljesíti is a feladatot, azonban nem számol azzal, hogy küldetése csupán elterelés volt. A Magyarországon forgatott alkotás egy átlagos tévéfilm színvonalát hozza. A sztori közepes, a színészi játék átlagosnál némileg rosszabb, az akciójelenetek pedig kissé bugyuták. A Lopakodók 2 legjobb része a finálé lett, ahol két mesterlövész párbaját láthatjuk egy kissé posztapokaliptikus hangulatú romvárosban.

Játékidő: 91 perc

Főbb szerepekben: Tom Berenger (Lopakodók, A szakasz), Bokeem Woodbine (Fargo), Marozsán Erika (A Cég – A CIA regénye), Puskás Tamás (Kisváros)

Lopakodók 3 (Sniper 3, 2004)

Thomas Beckettet ezúttal Vietnamban küldik egy nagy hatalmú bűnszervezet vezetőjének likvidálása céljából, társának pedig egy helyi nyomozót, Quant (Byron Mann) jelölik ki. A film színvonalát tekintve nagyjából az előző résszel egyenrangú, habár stílusa egy kicsit energikusabb, akciójelenetei pedig John Woo stílusára hajaznak.

Ez is érdekelhet:  Szakaszvezető

Játékidő: 90 perc

Főbb szerepekben: Tom Berenger, Byron Mann (A zöld íjász)

 

Bőrnyakúak 2.: Tűzvonal (Jarhead 2: Field of Fire, 2014)

Fontos tudni, hogy ennek a B-kategóriás lövöldének semmi köze Sam Mendes 2005-ös háborús drámájához. A sztori szerint egy csapat szállítmányozási feladatokkal megbízott tengerészgyalogos egy küldetés végrehajtása során találkozik egy SEAL egység megmaradt tagjaival és egy nővel, akinek biztonságos helyre juttatásával kulturális forradalmat érhetnek el a Közel-Keleten. A karakterek és a sztori sablonos, a színészi játék sem kiemelkedő, viszont akciójelenetből van elég és az átlagos színvonal sem süllyed egy átlagos szint alá. Egyszeri nézésre alkalmas zászlólengetős marhaság.

Játékidő: 103 perc

Főbb szerepekben: Josh Kelly (Transformers 2-3), Bokeem Woodbine (Fargo), Cole Hauser (Pitch Black – 22 évente sötétség), Stephen Lang (Avatar)

 

Bőrnyakúak 3: Ostrom (Jarhead 3: The Siege, 2015)

A Bőrnyakúak című filmhez szintén csak a címében kapcsolódó akciószösszenetben egy csapatnyi tengerészgyalogos és civil egy terroristák által ostromlott nagykövetségen reked. A Scott Adkins nevével fémjelzett alkotás tartalmazza az összes létező katonai témájú klisét, amit csak lehet, viszont rövid játékideje és a kategóriához képest elfogadható minőségű akciójelenetek miatt egyszeri nézésre érdemes ez a darab, ráadásul az írók hanyagolták az arab karakterek általánosított antagonizálását is. Adkins rajongói viszont számítsanak arra, hogy kedvencük csupán mellékszereplőként van jelen.

Játékidő: 88 perc

Főbb szerepekben: Charlie Weber (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?), Scott Adkins (Vitathatatlan 2-3)

 

Ismersz hasonló, B-kategóriás filmek közé sorolható akciófilmet?

Ez is érdekelhet:  Lopakodók: Az utolsó mesterlövész
everly

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .