Battle Royale (2000) ajánló és előzetes

A Kinji Fukasaku által rendezett 2000-ben megjelent Battle Royale filmről a következő tudnivalókat szedtük össze.

Battle Royale kritika

Japánt a teljes gazdasági összeomlás fenyegeti és a kezelhetetlenné vált fiatal generáció fegyelmezése céljából létrejön a Battle Royale nevű „játék”. A játék keretein belül elrabolnak egy osztály és bedobják őket egy elzárt szigetre, ahol egymással kell harcolniuk. A szabályok: három nap, aki ellenáll, meghal és csak egy túlélő maradhat a végére…

A Battle Royale egy brutális szatíra, amelyben keveredik a társadalomkritika, a B-filmes erőszakábrázolás és a romantikus tinidrámák hangulata. És tudod, mi a durva? Hogy ez a keverék remekül működik. A kissé melodramatikus megközelítés és a szerethető, pozitív főszereplő karakterek jól kompenzálják a kíméletlenséget, a helyzet abszurditása pedig a társadalmi mondanivaló miatt elfogadható.

Tulajdonképpen a film kapcsán csak két, teljesen érthető véleménnyel találkoztam: sokak szerint nézhetetlen, sokak szerint pedig hatalmas klasszikus ez az alkotás. Megosztó, hiszen ez a stílus tényleg nem könnyen emészthető, de ha bejön… nos, akkor valószínűleg szeretni fogod a filmet.

Battle Royale ajánló

Ha bírod a társadalomkritikus szatírákat, az erőszakot és az ázsiai drámák túltolt stílusát, akkor szeretni fogod.

Battle Royale előzetes

Battle Royale zene

Hatásos, hatásos…

Battle Royale stáblista

  • Rendező: Kinji Fukasaku
  • Forgatókönyvíró: Kenta Fukasaku, Koushun Takami (forrás regény)
  • Főszereplők: Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda, Takeshi Kitano
Ez is érdekelhet:  Science Fiction Volume One: The Osiris Child kritika
battle royale

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .