Bosszúra törve (I Am Wrath, 2016) kritika

Egy színész vagy filmkészítő megszámlálhatatlan okból kerülhet karrierválságba, de igen gyakori közös tényező náluk az, hogy egy időszakot a B-kategória nevű nehezen meghatározható filmművészeti állomáson töltenek. A Bosszúra törve című alkotás sem kivétel!

Definitív középszer

Egy színész vagy filmkészítő megszámlálhatatlan okból kerülhet karrierválságba, de igen gyakori közös tényező náluk az, hogy egy időszakot a B-kategória nevű nehezen meghatározható filmművészeti állomáson töltenek. Ezekre az alkotásokra általában az jellemző, hogy „valami nem stimmel” velük. Lehet szó kisebb költségvetésről, a szakértelem vagy tehetség hiányáról, lecsúszott nevekből álló unott stábról és így tovább a végtelenségig. A legtöbben minőségi színvonalat is értenek e fogalom alatt, de nem mindig pocsék ám egy B-kategóriás film! Hiszen olyan címek is ide sorolhatóak, mint az első Terminator vagy a nyolcvanas évek egyik méltatlanul elfeledett akciófilmje, A rejtőzködő…

Szóval a lényeg az, hogy az I Am Wrath a B-kategórián teljesen középszerű darab és üvöltött róla, hogy Nicolas Cage-nek szánták. Csak aztán ő kiszállt és jött helyette John Travolta.

A Bosszúra törve története

A film sztorija szerint Stanley Hill (Travolta) feleségét a szeme előtt késelik halálra, azonban a rendőrség látványosan kerüli az elkövető pitiáner bűnöző felelősségre vonását. A gyötrődő nagyapa ekkor döntést hoz: saját kezébe veszi az igazság-szolgáltatást és úgy cselekszik, ahogyan azt élete egy korábbi, sötét korszakában tette volna…

A kritika

Nem véletlenül írtam ilyen hosszú bevezetőt ennek a filmnek, ugyanis roppant nehéz róla részletes kritikát írni. Az alkotásnak volt egy szebb napokat látott rendezője Chuck Russell személyében, voltak benne színészek, volt egy Elrabolva / John Wick / tucatnyi elcsépelt akciódráma-szagú forgatókönyve és volt egy zeneszerzője, plusz egy operatőre is. Ebből minden és mindenki hozott egy elfogadható szintet, ami pont elég ahhoz, hogy ez a film a „feledhető, de legalább nem katasztrofális”-tábort erősítse a B-kategórián belül. Igazából, akit érdemes kiemelni, az Stanley volt kollégájának karaktere és az őt játszó Christopher Meloni, ugyanis az ő jelenléte bizonyos jelenetekben kellemesen visszafogott humorral szolgált.

Ez is érdekelhet:  Mystery Road (2013) ajánló és előzetes

Az I Am Wrath egyszeri nézésre alkalmas, ám abszolút középszerű darab. Akciófilmként kicsit vékony, krimiként klisés, drámaként lerágott műanyagcsont, de a körülbelüli másfél órás játékidőben legalább végig tart egy elviselhető színvonalat, ami nézhetővé teszi.

A film adatai:

Eredeti cím: I Am Wrath [imdb link]
Hossz: 92 perc
Bemutató éve: 2016

Rendező: Chuck Russell
Író: Yvan Gauthier, Paul Sloan
Szereplők: John Travolta (Ponyvaregény), Christopher Meloni (Marauders), Amanda Schull (12 majom)
Fényképezte: Andrzej Sekula
Zene: Haim Mazar
Producerek: Rob Carliner, Michael Mendelsohn, Richard Salvatore, Nick Vallelonga

 

Bosszúra törve (I Am Wrath, 2016) kritika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .