Bosszúra törve (I Am Wrath, 2016) kritika

Bosszúra törve (I Am Wrath, 2016) kritika

Egy színész vagy filmkészítő megszámlálhatatlan okból kerülhet karrierválságba, de igen gyakori közös tényező náluk az, hogy egy időszakot a B-kategória nevű nehezen meghatározható filmművészeti állomáson töltenek. A Bosszúra törve című alkotás sem kivétel!

Definitív középszer

Egy színész vagy filmkészítő megszámlálhatatlan okból kerülhet karrierválságba, de igen gyakori közös tényező náluk az, hogy egy időszakot a B-kategória nevű nehezen meghatározható filmművészeti állomáson töltenek. Ezekre az alkotásokra általában az jellemző, hogy „valami nem stimmel” velük. Lehet szó kisebb költségvetésről, a szakértelem vagy tehetség hiányáról, lecsúszott nevekből álló unott stábról és így tovább a végtelenségig. A legtöbben minőségi színvonalat is értenek e fogalom alatt, de nem mindig pocsék ám egy B-kategóriás film! Hiszen olyan címek is ide sorolhatóak, mint az első Terminator vagy a nyolcvanas évek egyik méltatlanul elfeledett akciófilmje, A rejtőzködő…

Szóval a lényeg az, hogy az I Am Wrath a B-kategórián teljesen középszerű darab és üvöltött róla, hogy Nicolas Cage-nek szánták. Csak aztán ő kiszállt és jött helyette John Travolta.

A Bosszúra törve története

A film sztorija szerint Stanley Hill (Travolta) feleségét a szeme előtt késelik halálra, azonban a rendőrség látványosan kerüli az elkövető pitiáner bűnöző felelősségre vonását. A gyötrődő nagyapa ekkor döntést hoz: saját kezébe veszi az igazság-szolgáltatást és úgy cselekszik, ahogyan azt élete egy korábbi, sötét korszakában tette volna…

A kritika

Nem véletlenül írtam ilyen hosszú bevezetőt ennek a filmnek, ugyanis roppant nehéz róla részletes kritikát írni. Az alkotásnak volt egy szebb napokat látott rendezője Chuck Russell személyében, voltak benne színészek, volt egy Elrabolva / John Wick / tucatnyi elcsépelt akciódráma-szagú forgatókönyve és volt egy zeneszerzője, plusz egy operatőre is. Ebből minden és mindenki hozott egy elfogadható szintet, ami pont elég ahhoz, hogy ez a film a „feledhető, de legalább nem katasztrofális”-tábort erősítse a B-kategórián belül. Igazából, akit érdemes kiemelni, az Stanley volt kollégájának karaktere és az őt játszó Christopher Meloni, ugyanis az ő jelenléte bizonyos jelenetekben kellemesen visszafogott humorral szolgált.

Az I Am Wrath egyszeri nézésre alkalmas, ám abszolút középszerű darab. Akciófilmként kicsit vékony, krimiként klisés, drámaként lerágott műanyagcsont, de a körülbelüli másfél órás játékidőben legalább végig tart egy elviselhető színvonalat, ami nézhetővé teszi.

A film adatai:

Eredeti cím: I Am Wrath [imdb link]
Hossz: 92 perc
Bemutató éve: 2016

Rendező:Chuck Russell
Író:Yvan Gauthier, Paul Sloan
Szereplők:John Travolta (Ponyvaregény), Christopher Meloni (Marauders), Amanda Schull (12 majom)
Fényképezte:Andrzej Sekula
Zene:Haim Mazar
Producerek:Rob Carliner, Michael Mendelsohn, Richard Salvatore, Nick Vallelonga

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..