Dead Reckoning (2020) ajánló és előzetes

A Dead Reckoning egy semmilyen, rosszul sikerült film, ami drámának nem elég mély, thrillernek pedig nem elég izgalmas.

Sztori

Egy nemrég elárvult tinédzserlány (India Eisley) találkozik egy szimpatikus fiúval (KJ Apa), aki mellett végre újra boldognak érezheti magát. Eközben viszont egy terrortámadás készül a lakhelye, egy népszerű üdülőváros ellen, amibe tudtán kívül belekeveredik.

Dead Reckoning rövid kritika

Andrzej Bartkowiak sok nagy rendező mellett dolgozott operatőrként számos igen jó filmben, majd a kétezres évektől kezdve ő maga is rendezni kezdett. Pályafutásának második szakaszára viszont már csak középszerűbb munkák jutottak, majd a már a castingnál is bukásra ítélt 2009-es Street Fighter: The Legend of Chun-Li után hosszabb szünetet tartott. A Dead Reckoningot, eredeti címén Altar Rockot még 2016-ban forgatták le, a premier viszont csak 2020 történt meg.

Ha valaki várta is ezt a filmet, az valószínűleg csalódott benne. Legjobb pillanataiban is éppen csak középszerű darab, viszont általabán inkább rossz, néha pedig egyenesen pocsék. Drámaként (nyilván más irányú sztorival) jobban működött volna, mert bár sablonos volt, legalább a főszereplő színészek rendben voltak. Amikor viszont izgalmas thriller… szeretne lenni a film, akkor buta, zavaróan klisés, lapos és túlságosan is kisszerű lesz. 

Az egész terrorista vonal úgy béna, ahogy van. Sajnos nagyot rontott az összképen Scott Adkins teljesen félrement castingja: karakterében nem volt dimenzió, a rosszfiú figuráira jellemző túltolt intenzitás itt nem volt meg (csak egy béna szlávjellegű akcentus), páratlan fizikai képességeihez képest pedig feltűnően gyönge akciójeleneteket kapott olyan ellenfelek ellen, akiket az átlag filmjeiben 2 másodpercen belül leszerel. Az várható volt, hogy Boyka-szintű csörték nem lesznek ebben a filmben, de akkor minek erőltetik a bénázást? 

További probléma volt (ami pont Bartkowiak operatőri múltja miatt volt zavaró), hogy a film egyszerűen csúnyán nézett ki. Az élettelen színvilág néhány ronda CGI effekt is rontotta az összképet.

Ez is érdekelhet:  Őrjítő vágy

A Dead Reckoning összességében véve egy feledhető, rosszul sikerült alkotás.

Dead Reckoning előzetes

Stáblista

  • Kiadás éve: 2020,
  • műfaj: thriller, akciófilm,
  • játékidő: 91 perc,
  • rendezte: Andrzej Bartkowiak,
  • írta: Kristin Alexandre, A. Wayne Carter
  • főszerepben: India Eisley, K. J. Apa, Scott Adkins, James Remar,
  • zene: Sean Murray,
  • a film IMDB oldala.
Dead Reckoning

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .