Double Threat

Rövid időn belül három keménycsajos trash is megjelent. Sorozatunkat a jobb sorsra érdemes Danielle C. Ryan főszereplésével készült szerény Double Threat című darabbal kezdjük.

Sztori

Natasha (Danielle C. Ryan) egy boltban dolgozik, amit valójában a maffia használ illegális célokra. Miután meglopja főnökeit, azok bérgyilkosokat küldenek utána, neki pedig a naiv könyvelővel, Jimmyvel az oldalán menekülnie kell. A probléma csak az, hogy Natasha disszociatív személyiségzavarral rendelkezik, és míg egyik személyisége könnyen kezelhető, vadabb énje inkább a káoszt preferálja…

Double Threat rövid kritika

A Double Threat ártatlan kis road movie, amelyben van romantika, némi morbid humor, pici dráma meg néhány kellemetlenül nagyon B-kategóriás megoldás.

A film egyik legnagyobb erőssége (azon túl, hogy minimális költségvetésű félamatőr próbálkozás létére egyáltalán van erőssége) a két főszereplője, akik meglepően jól játszanak. Sőt, néha kimondottan úgy éreztem, hogy ez a film egyfajta demó, ami a karizmatikus Danielle C. Ryan főhősnői képességeit szemlélteti – hasadt személyiségű karakterén keresztül drámai, humoros és badass pillanatokat is kapott, amelyekben mind remekül teljesített. A rosszfiúk elől menekülő páros másik tagját, az esetlen és zárkózott Jimmyt játszó Martin Lawrence is jól teljesített, Ryannel egész profin passzolgatták egymásnak a labdát. A rosszfiúk oldalán egy mentor – “tanítvány” kapcsolat volt, ami szintén tartogatott néhány humoros pillanatot. A Double Threat további erénye, hogy a főszereplőnő disszociatív személyiségzavarát sokkal jobban kezelte, mint más darabok – a filmekben a mentális problémákat gyakran ömlesztett formában ábrázolják, itt viszont az író igyekezett a hasadt személyiségnél maradni.

Persze negatívumokból is van szép számmal. A filmen tényleg nagyon érződik az aprópénzes költségvetés: a rendezés gyakran bénácska, a forgatókönyv néha túl hosszúra engedi a szövegelős jeleneteket, eseményeit tekintve pedig néha inkonzisztens és logikátlan (főleg a tetőpont alatt), a greenscreen jelenetek pedig borzasztóak, a két főszereplőt (és Dawn Olivierit) leszámítva a színészi játék szintje pedig elég hullámzó. Szóval ezen a téren átlag B-kategória / olcsó tévéfilm színvonal, még az előbbi sok dicséret ellenére is.

Double Threat előzetes

Stáblista

  • megjelenés éve: 2022,
  • műfaj: akciófilm, kalandfilm, vígjáték,
  • játékidő: 92 perc,
  • rendezte: Shane Stanley,
  • írta: CJ Walley,
  • főszerepben: Danielle C. Ryan, Dawn Olivieri, Matthew Lawrence, Kevin Joy,
  • zene: Tommy Fields,
  • a film IMDB oldala.
Ez is érdekelhet:  Castle Falls
double threat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .