Echo Boomers

Az Echo Boomers okos és mély krimidráma szeretett volna lenni, csak épp nem lett az.

Sztori

Egy csoportnyi fiatal az egyenlőtlen társadalmi rend elleni harc nevében Chicago leggazdagabbjainak otthonai rabolja ki, majd forgatja fel. Az új tag, Lance (Patrick Schwarzenegger) érkezése után azonban felborul a stabilnak hitt csapatdinamika.

Echo Boomers rövid kritika

Az Echo Boomers című darabot egy társadalmi mondanivalóval töltött csavaros kriminek szánták készítői, azonban két szék között a csatornába zuhant.

A film ugyanis mindkét téren igen erőtlen szintet hoz. Röviden: az Y és Z-generációhoz kapcsolódó társadalmi mondanivaló zavaros, krimiként pedig buta és harmatgyenge.

A rendező Seth Savoy és az operatőr Carlos Veron ugyan adott egy korrekt és profi megjelenést a filmnek, sőt, némelyik vizuális ötletük decensnek is nevezhető, a filmet lerontja a rossz (és rosszul felépített) történet, illetve a gyenge színészi játék a főbb szerepekben. Gyakorlatilag már a film legelején megtudjuk a sztori végkimenetelének nagy részét és bár akkor még nem tudjuk a részleteket, egy adott jelenetnél általában két lépéssel előre megtippelhetjük, mi fog történni. Ráadásul a rablásoknál, a „krimi” vonalon elkövetett ostobaságokon még laikusként is megfájdult a fejem.

Az sem segít a helyzeten, hogy csak negatív karakterek vannak a filmben. Nincs kivel szimpatizálni, nincs kinek szurkolni, de legfőképpen megérteni sem igazán lehet őket. A figurákkal nem az a baj, hogy unszimpatikusak, hanem az, hogy klisések – semmi megfogható mélység nincs bennük. A film feldob egy társadalmi mondanivalót, amit aztán teljesen alá is vág az annak ellentmondó figurákkal… ami egy okos módszer lett volna az üzenet átadására, ha az üzenet érthető lenne.

Színészi játék terén felemás a film. Patrick Schwarzenegger még nem elég jó színész egy ilyen szerephez, ráadásul a kulcskaraktert játszó Hayley Law is harmatgyenge. Ezzel szemben a mellékszerepekben Gilles Leary, Alex Pettyfer vagy a mindig nagyszerű Michael Shannon igen jó alakítást nyújt – már amennyire az alapanyag azt engedte nekik.

Ez is érdekelhet:  Szürkület

Túlbeszélt, hiteltelen film at Echo Boomers bosszantó karakterekkel és harmatos történettel. 

Echo Boomers előzetes

Stáblista

  • Megjelenés éve: 2020,
  • műfaj: krimi, dráma,
  • játékidő: 94 perc,
  • rendezte: Seth Savoy,
  • írta: Kevin Bernhardt, Jason Miller, Seth Savoy,
  • főszerepben: Patrick Schwarzenegger, Hayley Law, Alex Pettyfer, Michael Shannon, Gilles Leary,
  • zene: Dara Taylor,
  • a film IMDB oldala.
echo boomers

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .