Így neveld a sárkányodat 3. (2019) ajánló és előzetes

A Dean DeBlois által rendezett 2019-ben megjelent Így neveld a sárkányodat 3. filmről a következő tudnivalókat szedtük össze.

Egy igazán pozitív kritika

A sorozat harmadik részének elején Hablatyot már a viking falu vezéreként láthatjuk viszont, aki Astrid és barátai támogatásával próbál a lehető legjobb döntéseket hozni népe és a sárkányok érdekében. Fogatlan pedig érdekes helyzetbe kerül, felbukkan ugyanis egy éjfúria hölgy… és újabb veszélyes ellenfél.

Az Így neveld a sárkányodat 3.-ra képtelen vagyok objektíven nézni, vagy egyáltalán önálló filmként tekinteni rá, annyira közel áll a szívemhez a két előzménye. Van története, szép a látványvilága, cuki a humora, profi mindene és…

És elnézést, megint küszködöm a könnyeimmel.

Mert az Így neveld a sárkányodat 3. nem egyszerűen csak véget ér, hanem lezár egy hatalmas szívű trilógiát, karakterei révbe érnek. A felnőttlét küszöbének átlépéséről szól, ami egyszerre gyönyörű és nagyon-nagyon nehéz, stílusában pedig nyíltan a könnyzacskók lehető legdurvább ingerlésére törekszik. És ez nagyon jól van így.

Önmagában talán „csak” tisztességes folytatásként tekintenék rá, készítői azonban annyira jól felépítették a finálét és az afelé vezető utat, hogy nem tudom nem imádni. Élményként csodálatos volt és remélem, hogy ha a hatása kellően leülepszik, bátran a kedvenc trilógiazáróim mellé tehetem majd, mint amilyen A király visszatér vagy a Vissza a jövőbe 3.

Így neveld a sárkányodat 3. ajánló

A vetítésen rengeteg kisgyerek volt, akik élvezték a színes-szagos látványvilágot, az izgalmakat és a humort. Én viszont úgy vélem, hogy egy idősebb közönséghez szól ez az alkotás a leghatásosabb módon.

Annak idején a Harry Potter fináléja (a könyvek és a filmek tekintetében egyaránt) azért volt durván hatásos, mert felnőtt rajtuk egy generáció. Ahogy sorban jöttek a regények és filmek, szép lassan érettebbé váltak az olvasók az idő múlásával. Nem egyszerre darálták le őket egy adott időszakban, hanem mindig egy kicsit más helyzetben kaptak a sztoriból. Ez hozzájárult a finálé igazi átéléséhez.

Ez is érdekelhet:  Snowden kritika (2016)

Szerintem ennél a filmnél pont ez a helyzet. Kilenc év telt az első rész óta, egy generáció pedig felnőtt… a történet íve pedig gyönyörűen igazodik is ehhez.

Így neveld a sárkányodat 3. előzetes

A film zenéjével John Powell  ismét nagyot alkotott. Sokat dob a film hangulatán, ez már az előzetesben is érezteti hatását!

Akik megmutatták, hogyan neveld a sárkányodat (stáblista)

  • Rendező: Dean DeBlois
  • Forgatókönyvíró: Dean DeBlois, Cressida Cowell
  • Főszereplők: Jay Baruchel, America Ferrera, F. Murray Abraham, Cate Blanchett, Gerard Butler

Így neveld a sárkányodat 3.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .