Inuyashiki (2018) ajánló és előzetes

A Shinsuke Sato által rendezett 2018-ben megjelent Inuyashiki filmről a következő tudnivalókat szedtük össze.

Inuyashiki kritika

Egy idősödő, szürke, lenézett irodai dolgozót és egy rideg tinédzserfiút ismeretlenek hatalmas erejű robottá változtatnak. Teljesen másra kezdik használni hatalmukat: a lebecsült Ichiro jót cselekszik, amikor csak lehet, a visszahúzódó, fiatal Hiro pedig egyre öncélúbbá válik…

Az Inuyashiki is egy szuperhősfilm, ami a lehető legtávolabb áll mindenféle nyugati trendtől. Abszolút a karakterekre alapoz: gyönyörűen, szép lassan felépíti motivációjukat, jellemüket, drámai ívüket, majd amikor elszabadul a pokol… akkor tényleg elszabadul a pokol. Gyönyörű és hátborzongató pillanatokkal teli, zseniális alkotás Japánból. Ja és a látvány is korrekt, bár az csak másodlagos szerepet kap a filmben.

Külön kiemelném az Ishirot, az esetlen és ártatlan főhőst játszó Noritake Kinashi színészi játékát: van pár jelenete, ami egyszerűen szívszaggató. 2018 egyik legjobb teljesítményét nyújtotta az akkor 56 éves színész.

Inuyashiki ajánló

Ha szereted a japán filmeket és egy teljesen „más” szuperhősfilmre vágysz, akkor az Inuyashiki neked való.

Inuyashiki előzetes

Inuyashiki zene

Inuyashiki stáblista

  • Rendező: Shinsuke Sato
  • Forgatókönyvíró: Hiroshi Hashimoto, Hiroya Oku (manga)
  • Főszereplők: Noritake Kinashi, Takeru Satoh, Kanata Hongô, Fumi Nikaidô
Ez is érdekelhet:  Black Site
inuyashiki

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .