Különösen veszélyes bűnözők

A Különösen veszélyes bűnözők habkönnyű kalandfilm, ami szórakoztató ugyan, viszont egyáltalán nem maradandó darab.

Sztori

Egy Interpolnak dolgozó FBI-ügynöknek (Dwayne Johnson) és egy műtolvajnak (Ryan Reynolds) együtt kell dolgoznia, miután átveri őket egy másik műtolvaj, a hírhedt Bishop (Gal Gadot).

Különösen veszélyes bűnözők rövid kritika

A Különösen veszélyes bűnözők legnagyobb erősségét a három főszereplője jelenti, akik gyakorlatilag a megszokott szerepüket hozzák: Dwayne Johnson az öntudatos keménycsávó némi szívvel és humorral, Ryan Reynolds az eszement dumagép némi szívvel és szünet nélküli humorral, Gal Gadot pedig a magabiztos, NAGYON dögös és badass keménycsaj. Nem is igazán a színészi játékuk, hanem a színészi jelenlétük, karizmájuk és az egész filmben jelenlévő jópofa ökörködésük az, ami garantált egyfajta “nézhetőséget”. 

A film azonban nem igazán tudja kihasználni a főszereplő hármas rejlő igazi lehetőséget, mert minden szempontból csak középszerű szintet tud hozni.

Sztori például van, de minden fordulata, karaktere klisé, amit már láttunk ennél jobb kalandfilmekben. Az akciójelenetek javarészt korrektek, ugyanakkor egy kicsit túl vannak vágva, ráadásul elég zavaróan mű szaga van a CGI-nak. (Mondjuk eleve mű szagú minden CGI egy filmben, ami észrevehetően az.) A poénok elszórakoztatnak, megnevettetnek, de ártatlanok, nem igazán maradandóak. A zene zúg, a tempó pörög, a szép helyszínek váltakoznak, finálé, vége.

Szóval egyszeri szórakozásnak igazából teljesen jó kis film a Különösen veszélyes bűnözők, de olyasmit nem tud mutatni, ami miatt sokáig lehetne emlegetni. Olyan, mint a Netflix kövérebb közönségfilmjei úgy általában: el lehet velük lenni, a produkciós színvonalukba is általában elér egy közepes vagy korrekt színvonalat, de a végeredmény valahogy mindig feledhető, közepes. 

Különösen veszélyes bűnözők előzetes

Stáblista

  • Eredeti cím:  Red Notice,
  • a megjelenés éve: 2021,
  • játékidő: 118 perc,
  • műfaj: akciófilm, kalandfilm, vígjáték,
  • írta és rendezte: Rawon Marshall Thurber,
  • főszerepben: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot, Ritu Arya,  Chris Diamantopoulos,
  • zene: Steve Jablonsky,
  • fényképezte: Markus Förderer,
  • a film IMDB oldala.
Ez is érdekelhet:  The Bricklayer
különösen veszélyes bűnözők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .