Az emberközpontú sci-fi újabb diadala – Otherlife kritika

A klasszikus, gondolkodós sci-fi kedvelőinek biztos tetszeni fog ez a stílusos és mondanivalóban is gazdag ausztrál darab.

Sztori

A film főszereplője egy Ren nevű zseniális programozónő, aki nanotechnológia segítségével mesterséges emlékeket hoz létre. A találmányt egy startup keretein belül próbálják szórakoztatóipari tényezővé tenni, ez azonban csak a felszín: az egyetlen dolog, ami érdekli, hogy egy régi tragédiát jóvá tegyen.

Forgatókönyv és színészek

A sztori legnagyobb erőssége, hogy tartalmas és az igazi jó sci-finek megfelelően a fantasztikum csupán egy eszköz benne, ami az emberi természettel vagy emocionális tartalommal kapcsolatos üzenetet közvetíti. Fontos technológiai kérdéseket feszegetnek benne, de nem ez a lényeg, hanem a főszereplő által bejárt út.

…és micsoda főszereplőnk van Jessica De Gouw személyében! Rendkívül visszafogott színészi játékával, goth jellegű, rejtélyes kisugárzásával uralja a vásznat / képernyőt. Öröm volt látni egy újabb életszerű, hitelesen erős női karaktert egy olyan filmben, ami ki is használja a figurában rejlő potenciált, azzal, hogy a lassabb tempójú bevezetésben elég teret ad neki a kibontakozásra. (A filmben használt stílusos ruhái adnak egy különös vagányságot is a karakterének.)

Az Otherlife stílusa, hangulata

Az Otherlife a tökéletes példája annak, hogy hogy kell visszafogott költségből szép filmet készíteni. A díszletek és a kompozíciók rendkívül tudatosak, a képi világ remekül átadja a magány és az elszigeteltség érzét. A vizuális effektek használata minimális volt és célratörő, ez a fajta esztétikai visszafogottság példamutató.

Ajánló

Rendkívüli módon megszerettem ezt a filmet: jó a története, szimpatikus és karakteres a főszereplője, ráadásul még mondanivalója is van. Csak ajánlani tudom. [link]

 

https://www.youtube.com/watch?v=qav2Z0TgYMA

Ez is érdekelhet:  Bourne to be Mild - Jason Bourne kritika
otherlife kritika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .