Prityazhenie / Attraction (2017) ajánló és előzetes

A Fjodor Bondarcsuk által rendezett 2017-ben megjelent Prityazhenie / Attraction filmről a következő tudnivalókat szedtük össze.

Prityazhenie / Attraction kritika

A Prityazhenie egy nagyköltségvetésű orosz blockbuster, amelynek elején egy földönkívüli űrhajó hajt kényszerleszállást egy orosz nagyvárosban. A hatalmas károk után a lakosság, a hadsereg és az ország vezetői teljesen tanácstalanok, az idegenek pedig nem kívánnak az emberek ügyeibe avatkozni: csak rendbe akarják hozni az űrhajójukat, hogy tovább tudjanak állni. Természetesen semmi sem alakul egyszerűen, és az események középpontjába kerül a hadsereg helyi parancsnokának problémás tinédzser lánya.

A Prityazhenie a jobban sikerült katasztrófa- és akciófilmek látványát és a rosszabbul sikerült Alkonyatszerű romantikus filmek drámai vonalát ötvözi. Pokolian látványosra és hatásosra sikerült az a jelenet, amikor a film elején becsapódik az űrhajó, és meglepően visszafogottra, mértéktartóra az elmaradhatatlan tetőponti csörte. Ami közte van… az viszont felemás.

A film drámai szála alapjában véve nem rossz. A főszereplő lány motivációi érthetőek (még ha néha idegesítő is) és a színésznő is jó. A „főgonosszá” váló karakter is meglehetősen szép utat jár be. Az viszont probléma volt, hogy a film fő ívét adó szerelmi szál másik szereplője egy kissé túl steril volt személyiség és színészi játék szempontjából is. Szerencse, hogy hangulat terén rendben volt az alkotás, ezért összességében jár neki a plusz.

Prityazhenie / Attraction ajánló

Ha mondjuk bírod a kicsit egzotikusabb látványfilmeket és nem zavar a romantika, akkor jó lehet.

Prityazhenie / Attraction előzetes

Prityazhenie / Attraction zene

Prityazhenie / Attraction stáblista

  • Rendező: Fjodor Bondarcsuk
  • Forgatókönyvíró: Oleg Malovichko, Andrey Zolotarev
  • Főszereplők: Irina Starshenbaum, Rinal Mukhametov, Alexander Petrov, Oleg Menshikov
Ez is érdekelhet:  A kis kedvencek titkos élete 2. (2019) ajánló és előzetes
Prityazhenie / Attraction

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .