Rampart (2011) ajánló és előzetes

Ebben a bejegyzésünkben a Rampart című filmmel kapcsolatos rövid kritikánkat találod, illetve az előzetesét és néhány hasznos információt is. Neked mi a véleményed róla?

Rampart kritika

Dave Brown (Woody Harrelson) egy keménykezű, kiégett, korrupt rendőr, aki torz morális kódexe mellett próbálja egyben tartani furcsa családját. Jogi ismereteinek és kapcsolatainak köszönhetően évek óta a saját szabályai szerint játszhat, azonban túlkapásai és baklövései miatt irányíthatatlanná válik élete.

A Rampart egy viszonylag lassú folyású film, aminek középpontjában egy kiábrándult, elcseszett erkölcsi háttérrel bíró karakter életének összeomlása áll. Nem maga a bűnügyi történet a lényeges benne, hanem a bűnök és a bűnök következményeinek a hatása a korrupt főszereplő jellemére, életére.

Oren Moverman néhol kísérletező kamerakezeléssel, földhözragadt stílusban dolgozta fel James Ellroy sztoriját. A Rampart ráérős tempója és karizmatikus, ám romlott főszereplője miatt sokak számára nem lesz egy kellemes élmény, viszont Woody Harrelson zseniális játéka, a remekül eltalált hangulat és a komplex karakterdráma miatt a kísérletező kedvűeknek érdemes próbát tenni vele.

Ajánló

Súlyos, kemény darab, a lassú, karakterközpontú filmek kedvelőinek valószínűleg be fog jönni. Woody Harrelson zseniális, mint mindig.

Rampart előzetes

Stáblista

  • Rendező: Oren Moverman
  • Forgatókönyvíró: James Ellroy, Oren Moverman
  • Főszereplők: Woody Harrelson, Robin Wright, Anne Heche, Brie Larson, Ice Cube
  • A film IMDB oldala.
Ez is érdekelhet:  Venom (2018) ajánló és előzetes
police

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .