Sonic, a sündisznó 2.

A Sonic, a sündisznó 2. egy korrekt színvonalú, szórakoztató folytatás.

Sztori

Sonic igyekszik arra felhasználni erejét, hogy segítse az embereket, de még éretlen hozzáállása miatt kissé göröngyös az útja a hőssé válásig. Doktor Robotnik azonban egy veszélyes szövetségessel az oldalán visszatér a Földre, ezért Sonicra és új barátjára hárul a felelősség, hogy megállítsák a gonosz tudóst.

Háttér

A Sonic, a sündisznó egész szépen termelt a pénztáraknál, sikere azonban egyáltalán nem volt előre borítékolható. Az első, közvetett probléma az volt, hogy a hollywoodi filmgyár évtizedeken át köpködte ki a borzasztóbbnál borzasztóbb videojáték-adaptációkat, amelyek árulkodtak a döntéshozók témával kapcsolatos hozzá nem értéséről. Habár az utóbbi időben a Tomb Raider vagy a Pokémon: Pikachu, a detektív megjelenésével már láthattunk némi színvonal-javulást, a szörnyű új Resident Evil adaptáció példája arról tanúskodik, hogy sok döntéshozó és alkotó még mindig a klasszikus pénzgyári mentalitással áll a kérdéshez. 

A második, közvetlen gond a Sonic, a sündisznó első előzetese volt: a több évtizedes múltra visszatekintő karakter egy teljesen felesleges új designt kapott érthetetlen okokból, ami annyira ronda és zavaró lett, hogy a stúdió a negatív reakciók miatt három hónappal eltolta a megjelenést és teljesen átdolgozta a filmet, hogy a figura megjelenése hű legyen a klasszikus designhoz. Borzasztó előjelnek tűnt…

…éppen ezért volt igazán meglepő, hogy a Sonic, a sündisznó egy jópofa, szórakoztató családi film lett. Új dolgot nem mutatott, de minden téren decens színvonalat hozott, amelynek eredményeképpen tisztességen bevételi adatokkal zárta a mozis futamot. 

Sonic, a sündisznó 2. rövid kritika

A Sonic, a sündisznó 2. az előző részhez hasonlóan a hollywoodi biztonsági játékot hozza úgy, hogy minden téren normális színvonalat tart. Az óvatosság jelen esetben jól sült el: a sztori visszafogottan emeli a téteket úgy, hogy előtérbe tolja a klasszikus karaktereket; a film ártatlan humorában a trendi popkulturális bökdösés és a lüke szóviccek keverednek; a látvány pedig szép, de mértéktartó. Az alkotás szerkezete és stílusa tulajdonképpen a szokásos szuperhős-filmeket másolja, így szintén nem mutat újdonságot, viszont a bejáratott séma alkalmazása pozitív végeredményt hozott. Mármint pozitív, ha eltekintünk az időnként felbukkanó béna logikai lyukaktól.

Ez is érdekelhet:  Fekete Maszk 2.

Az első részhez hasonlóan ez a darab is egy kellemesen színes, jó tempójú, szórakoztató családi film. Annál viszont egy kicsit nagyobb, kicsit lököttebb, kicsit harsányabb és kicsit hosszabb – és a szolid alapok miatt ez elég is neki. 

Sonic, a sündisznó 2.

Stáblista

  • Eredeti cím: Sonic the Hedgehog 2,
  • megjelenés éve: 2022,
  • műfaj: akciófilm, kalandfilm, sci-fi,
  • játékidő: 122 perc,
  • rendezte: Jeff Fowler,
  • írta: Pat Casey, Josh Miller, John Whittington,
  • főszerepben: Ben Schwartz, Colleen O’Shaughnessey, Jim Carrey, Idris Elba, James Marsden, Tika Sumpter,
  • zene: Tom Holkenborg (Junkie XL),
  • fényképezte: Brandon Trost,
  • a film IMDB oldala.
sonic 2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .