Trailerzenék

Biztosan került már eléd olyan trailer (előzetes filmhez, sorozathoz, játékhoz stb.), amitől libabőrös lettél és teljesen magával ragadott. Ilyen előzetesekből származó zenéket szedtünk össze ebben a bejegyzésünkben, természetesen műfajtól függetlenül.

Jetta – I’d Love To Change The World

Mielőtt az Infinity Chamber megjelent volna, eredetileg Somnio címmel futott. Az első előzetesben felbukkanó szám intenzitását nehéz szavakba foglalni.

Thomas Bergersen – Children of the Sun

Thomas Bergersen kapcsán csak annyit mondanék, hogy „Two Steps From Hell”. Érdemes megismerkedni a munkásságával, mert úgy általánosságban véve is remekül hallgatható zenéket produkál. A Children of the Sun az egyik kiemelkedő alkotása, amelyben a hihetetlenül tehetséges Merethe Soltvedt adta a vokált. A szám egy változata a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala előzetesében bukkant fel.

2WEI – Survivor

A Destiny’s Child dalának remixe a Tomb Raider trailer alatt szólt. Tematikus szempontból tökéletes párosítás, ráadásul az epikus jelleg miatt még jobban is működik a szám, mint újkorában. Ide kattintva találod a filmről íródott kritikánkat!

Imagine Dragons – Friction

A Mission Impossible új részének (Fallout) előzetese kicsit megrántja a pulzusszámot, nem?

Johny Cash – Hurt

A Hurt zseniális. Johnny Cash életének alkonyán a Nine Inch Nails számának feldolgozásával karrierje egyik csúcspontját alkotta meg. A letaglózó erejű, megható hattyúdal sokszor bukkant már fel a popkultúrában, viszont talán a Logan trailer volt az, ahol a legdurvább hatást tudta kiváltani. A tematikus és hangulati párosítás egyszerűen tökéletes, ráadásul a film is méltó lett a zseniális dalhoz.

Immediate Music – With Great Power

A holló szomorú film, nem csak témája, hanem Brandon Lee tragikus halála miatt is. Az előzetesében felbukkanó zene tulajdonképpen sokkal inkább illene egy klasszikus jellegű szuperhősfilm alá, ereje és dinamikája miatt viszont bűn lenne lehagyni erről a listáról.

Ez is érdekelhet:  A „Csendes lány” filmkritika: a kötődés nehézségeit örökítette meg

The Used – The Bird and the Worm

A titánok harca 2010-ben nem igazán tudta megnyerni a közönséget vagy a kritikusokat, viszont az előzetese frenetikus tökössége elismerésre méltó, amelyhez nagyban hozzájárul a The Used számának instrumentális változata.

Nine Inch Nails – The Day The Whole World Went Away

A Terminator: Megváltás trailere emiatt a szám miatt működik. A film? Messze nem sikerült olyan jól, mint amit ez alapján az epikus előzetes után vártunk.

Metallica – The One

A megtorló előzetese alatt a Metallica legendás dala szólt. Habár első körben a badass jelleg az, amire ráérez a néző, tematikus szempontból is kiváló választás volt ez a szám.

Tom Tykwer, Johnny Klimek, Reinhold Heil – Cloud Atlas End Title Thomas Bergersen – Sonera és M83 – Outro

Ezzel most kicsit csalok, mivel a következő videóban három szám szerepel egymás után. A Felhőatlasz annak idején egy majdnem hat perc hosszúságú, meglehetősen masszív előzetessel indította a reklámkampányát, ami elég jól érzékeltette a nézőkkel, hogy mi is vár majd rájuk a moziban. A trailerben három szám szerepel, amelyek külön-külön is erőteljes darabok.

trailerzenek - Trailerzenék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .