Tyler Rake: A kimenekítés

A Tyler Rake: A kimenekítés egy Netflixes darab, ami Zs-kategóriás címmel (Extraction), B-kategóriás forgatókönyvvel és A-kategóriás produkciós színvonallal bír. Az akciófilmek rajongói biztosan élvezni fogják.

Rövid kritika

A film középpontjában egy tragikus hátterű, kiégett zsoldos áll, akit Chris Hemsworth alakít. A sztori szerint miután egy börtönbüntetését töltő indiai drogbáró fiát elrabolja bangladesi konkurense, egy csapat részeként felbérlik ezt a zsoldost, hogy menekítse ki a tinédzsert elrablói karmai közül. Az akció persze nem megy simán és hamarosan a zsoldost és a fiút egy egész városnyi korrupt rendőr és bűnöző veszi üldözőbe.

A Tyler Rake: A kimenekítés a John Wick által kitaposott vonalat követi, azonban annál egy kicsit földhözragadtabbnak tűnik. Rendezője Sam Hargrave, akinek ugyan ez az első direktori munkája, azonban szép kaszkadőri és koordinátori karriert tudhat magáénak. Ez látszik is a filmen, hiszen az igazi főszerepet a fantasztikusan koreografált, vér, verejték és téglapor szagú akciójelenetek kapták benne. A Joe Russo által írt forgatókönyv egyszerű sztorija pedig tökéletes hátteret ad a lendületes és látványos csörtéknek.

Fontos kiemelni, hogy ezek az akciójelenetek a látványfilmes CGI-fesztekkel ellentétben a kaszkadőri munkára és hús-vér ember-ember elleni közelharcra alapulnak. A hozzáállás? Nyers brutalitás.

A film karakterei is viszonylag egyszerűek, azonban Russo elég motivációt adott nekik, hogy a néző törődni tudjon velük, illetve kellő teret, hogy a színészek is kibontakozhassanak. A főszerepben Chris Hemsworth színészként és fizikai téren is remek munkát végzett. Az akciójelenetek között szusszanásnyi időt biztosító drámai percekben meggyőzően alakít. A rövid szerepben feltűnő David Harbour szintén jó, akárcsak Randeep Hooda, illetve az elrabolt fiút játszó Rudhraksh Jaiswal is.

Sam Hargrave és csapata hangulatteremtés szintjén is remek munkát végzett, érdemes kiemelni a jól sikerült filmzenét is.

Tyler Rake: A kimenekítés ajánló

A filmet elsősorban a klasszikus akciófilmek rajongóinak ajánlanám, hiszen egymást követik benne a nyers, kemény, gyakran kimondottan brutális akciójelenetek. Drámai szempontból kevés egyediséggel bír, de Hemsworth és a színészi stáb ettől függetlenül igen jó munkát végzett, így a lassabb, drámai pillanatok egyáltalán nem érződnek felesleges időhúzásnak. Hangulat? Így kell csinálni.

Tyler Rake: A kimenekítés előzetes

Stáblista

  • Eredeti cím: Extraction,
  • kiadás éve: 2020,
  • műfaj: akciófilm, thriller,
  • játékidő: 116 perc,
  • forgatókönyv: Joe Russo,
  • rendezte: Sam Hargrave,
  • főszerepben: Chris Hemsworth, Rudhraksh Jaiswal, Randeep Hooda, David Harbour,
  • zene: Henry Jackman, Alex Belcher, 
  • fényképezte: Newton Thomas Sigel,
  • a film IMDB linkje.
Ez is érdekelhet:  Aranyhaj és a nagy gubanc kritika (2010)
tyler rake

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .