Vitathatatlan 3.

A Vitathatatlan 3. főszereplője ezúttal a második rész rosszfiúja, a Scott Adkins által alakított Boyka.

Sztori

Boyka egykori börtönbajnokból a brutális vereségét és súlyos térdsérülését követően egy szótlan takarító lesz. Azonban amikor egy nemzetközi bajnokságot szerveznek, ahol számos börtön legjobb harcosai csapnak össze, újra fellobban benne a küzdő szenvedély és újból a ringbe száll beteg térde ellenére.

Vitathatatlan 3. rövid kritika

A Vitathatatlan 2 legemlékezetesebb része kétségkívül a rosszfiú Boyka volt, pontosabban a csúcsformában lévő Scott Adkins félelmetes fizikai teljesítménye a harci jelenetek során. Karakterként viszont egy gimmicky, neurotikus gyilkológép volt, akit jelentősen át kellett gyúrni a folytatásra, hogy főszereplőként működjön. 

David N. White szerencsére egész jó munkát végzett a figurával. A második rész eseményei jó magyarázatként szolgáltak a jelentősen visszafogottabb és épeszűbb viselkedésére, ráadásul a filmbe került Turbo, a néha idegesítő, néha szimpatikus másodlagos főszereplő, aki a dumálás nagy részét intézte Boyka helyett. A Mykel Shannon Jenkins által alakított karakterre azonban fontosabb szerep is hárult: ő hozta ki Boyka emberi oldalát. A sztori persze nem volt túl mély vagy bonyolult: megkaptuk a szokásos bajnokság vonalat, a férfi érzelmeket és egy nagyon-nagyon-nagyon elnagyolt krimi vonalat is – a hangsúly továbbra is akciójeleneteken volt.

És az akciójelenetek bizony igen jók voltak: a koreográfiák látványosak és kemények voltak, a megvalósítást pedig profi harcművészekre bízták és egy olyan rendezőre, aki tudta, mit és hogyan kell mutatni a csörték közben. Isaac Florentine rendező stílusa egy kicsit talán hatásvadász és túl energikus, de amikor verekedésekről van szó, akkor igen jó munkát szokott végezni, mint ahogy itt is tette. Scott Adkins természetesen 110%-ot hozott: már a megjelenése is brutális volt, a harci jelenetek során pedig csodálatosan mozgott. A film főgonosza ezúttal Marko Zaror volt, aki ugyan kicsit túljátszotta figuráját, de fizikai megjelenése kellően félelmetes volt (részben magassága miatt is), a verekedések során pedig szintén remekelt. Az akciójelenetek szerencsére nem csak a ringre korlátozódnak a filmben, a két leglátványosabb összecsapás éppen azon kívül történik. 

Ez is érdekelhet:  Szellemirtók: Az örökség

A második résztől kezdve a Vitathatatlan-filmek mentalitásukat és sztorijukat tekintve tulajdonképpen a nyolcvanas évekbe tartoznának. Van egy sajátos hangulatuk, a sztorijuk vékony, az alakítások pedig olyanok, amilyenek. Viszont decens B-kategóriás alkotások remekül megvalósított, kemény és durva akciójelenetekkel, fantasztikus fizikai teljesítményekkel és még éppen annyi történettel, amelybe belefér annyi emocionális tartalom, ami miatt a maguk kétdimenziós megvalósításában működnek főszereplőik. Célközönségük pedig pont ennyit kíván.

Stáblista

  • Eredeti cím: Undisputed III: Redemption,
  • kiadás éve: 2010,
  • műfaj: akciófilm, sport,
  • játékidő: 96 perc,
  • rendezte: Isaac Florentine,
  • írta: David N. White,
  • főszerepben: Scott Adkins, Mykel Shannon Jenkins, Mark Ivanir, Marko Zaror, Lateef Crowder,
  • zene: Minos Matsas,
  • fényképezte: Ross W. Clarkson,
  • a film IMDB oldala.
vitathatatlan 3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .