Baromfiudvar

Gyönyörű baromfiudvar volt Nagyanya házánál, ahol csodás kis tyúkok voltak. Történt egyszer, hogy az egyik pipi elkezdett kotlani. Nagyanyó úgy döntött, hát legyen kívánsága szerint.

Csinált neki kis fészket, rakott bele 10 tojást. A tyúkocska szorgalmasan ült a tojásokon, melegítette őket. Csak enni és inni ment el, de sietett vissza, nehogy kihűljenek a tojások.

DSC 0142 300x169 - Baromfiudvar

Egyszer aztán amikor elérkezett az idő és kopogtattak a kiscsibék, csirip-csirip sorban előbújt a 10 kis pipi. Puha-pihe tolluk volt. Tyúkanyó nagyon féltette őket, vezetgette, tanítgatta, úgy mint egy jó anya a gyerekeit.

De bizony nagy veszély fenyegette őket! Megjelent egyszer a tolvaj szarka, ahányan voltak annyi felé szaladtak! Tyúkanyó kotkodált, a kis pipik csipogtak:

– Csirip-csirip-csipcsirip! Segíts nekünk anyóka!

Ekkor azonban a szarka egy kiscsirkét felkapott, és elrepült vele. Fájt ez a tyúkanyónak nagyon. Összeterelte kis családját a tyúkocska. Hogy megnyugtassa kicsinyeit, szárnyaival betakarta őket!

Köszönjük Katkának a sztorit. Most pedig Te jössz!

Mit mond számodra a Baromfiudvar története?

Ez is érdekelhet:  Kritizáltuk kicsit: Big Hero 6 – Hős6os (2015)
Baromfiudvar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .