Filmkritika blog

Midnight in the Switchgrass

A Midnight in the Switchgrass posztere arra utalhat, hogy Bruce Willis főszereplő a filmben. Nem az. Nagyon nem az.

Sztori

Egyre több fiatal nő, főként prostituált holtteste bukkan fel Floridában, a rendőrség azonban az elhivatott Byron nyomozó (Emile Hirsch) érvelése ellenére sem hajlandó összefüggésbe hozni az eseteket. Ugyanezen a területen Lombardi ügynök (Megan Fox) vezetésével szexuális ragadozókra vadászik az FBI. A két nyomozó hamarosan összefog, hogy a sorozatgyilkos (Lukas Haas) nyomára bukkanjon.

Midnight in the Switchgrass kritika

A Midnight in the Switchgrass egy klisés sorozatgyilkosos film, ami kötelező jelleggel sorolja fel a zsánerkliséket, de semmi egyéniséget, sajátos stílust nem tesz hozzájuk. Az alkotás legnagyobb pozitívumát Emile Hirsch és Lukas Haas játéka jelenti: előbbi jól hozta az óriási nyomás alatt álló, kétségbeesett nyomozó karakterét, Haas pedig korrekt alakítást nyújtott kétszínű gyilkos szerepében. 

Jól megírt karakterek, történet vagy erőteljesebb rendezés híján azonban kárba veszett a munkájuk. A forgatókönyv ezerszer elkoptatott sablonokból és nem túl jól megírt párbeszédekből áll – utóbbiak jelentős részét sajnos Megan Fox kapta, ahogy a bővített Bruce Willis cameoban való részvétel “lehetőségét” is. Fox már korábban bizonyította, hogy tud jól is játszani, ezzel az alapanyaggal viszont nem tudott mit kezdeni – bár ezért nem lehet hibáztatni.

Bruce Willis filmográfiájában elcsépelt megoldásai és jellegtelensége ellenére a Midnight in the Switchgrass előrelépést jelent az utóbbi időben elkönyvelt borzalmaihoz képest, mint amilyen a Breach vagy a Cosmic Sin volt – még úgy is, hogy egyébként pár percet szerepel a filmben. Ha jól emlékszem, talán egy jelenetben áll, a többiben csak ül és fáradtan felmondja végletesen passzív karakterének sorait. Gyakorlatilag bárki beugorhatott volna erre a pár órás forgatással járó “szerepre”.

Összességében véve a Midnight in the Switchgrass egy lapos és szürke darab, ami saját egyéniség híján gyorsan feledésbe fog merülni.

Midnight in the Switchgrass előzetes

Stáblista

  • Kiadás éve: 2021,
  • műfaj: krimi, thriller,
  • játékidő: 99 perc,
  • rendezte: Randall Emmett,
  • írta: Alan Horsnail,
  • főszerepben: Megan Fox, Emile Hirsch, Lukas Haas,
  • zene: Mike Burns, Robin Stout, Liam Westbrook,
  • a film IMDB oldala.
Doz

Share
Published by
Doz

Recent Posts

Kuffs, a zűrös zsaru

Néhány filmnek kell egy-két év, vagy egy-két évtized, hogy a szélesebb közönség is értékelni kezdje.…

3 hónap ago

The Bricklayer

A The Bricklayer egy középszerű akcióthriller, ami sokat profitál karizmatikus főszereplőjéből. (tovább…)

3 hónap ago

Bérgyilkos klub

A Bérgyilkos klub, eredeti címén Assassin Club egy olyan feledhető és középszerű filmes trendet követ,…

3 hónap ago

A méhész

Megérzés alapján A méhész producerei egy, a John Wick-franchise-zal vetélkedő univerzumot szeretnének beindítani. Ha ezt…

3 hónap ago

One More Shot: Ostromállapot

A One More Shot: Ostromállapot megőrizte az előző rész sajátos koncepcióját, és nagyjából a színvonalat…

3 hónap ago

A „Csendes lány” filmkritika: a kötődés nehézségeit örökítette meg

A "Csendes Lány" egy igazán megrázó, érzelmi hullámvasúton végighaladó film, melynek főszereplője egy súlyosan elhanyagolt…

12 hónap ago