One More Shot: Ostromállapot

A One More Shot: Ostromállapot megőrizte az előző rész sajátos koncepcióját, és nagyjából a színvonalat is tartja.

One More Shot: Ostromállapot történet

A lengyelország titkos bázist ért támadást követően a SEAL Jake Harrisnek (Scott Adkins) egy terrorizmussal gyanúsított személyt kell Washingtonba kísérnie. Ám az Egyesült Államokban sincsenek biztonságban: a leszállást követően újabb ellenfelek jelennek meg.

One More Shot: Ostromállapot rövid kritika

A 2021-ben megjelent One Shot: Végtelen ostrom ízig-vérig B-kategóriás akciófilm létére egy merész koncepcióval próbálkozott: a történéseket úgy mutatta be, mintha egyetlen hosszú snittet néznénk. Az alkotók sikeresen adaptálták a korábban a Sam Mendes rendezésében készült 1917-ben látott ötletet, a próbálkozásból pedig egész jó eredmény született.

A folytatás megőrizte ezt az egyetlen hosszú snittet imitáló stílust. Ez azért működött még mindig, mert az alkotás megtartotta elődje a „kisszerűségét”. A történet persze a szokott B-kategóriás kliséhalmaz volt egydimenziós karakterekkel, sablonos sztorielemekkel és logikai zökkenőkkel. Az okos tempóváltásoknak, a labirintusszerű helyszínnek és az igényesen koreografált akciójeleneteknek köszönhetően azonban fenn tudta tartani az érdeklődést. Utóbbiaknál azért meg kell jegyezni, hogy a dinamika és a Scott Adkins-féle gyönyörű, energikus darálás volt az, ami eladta őket, nem a realizmusuk vagy átgondoltságuk. Azt meg kell jegyeznem, hogy rosszfiúk feltűnően nem voltak a helyzet magaslatán, ráadásul a valóban hosszú snittek miatt egy-egy ütés vagy rúgás érezhetően mű volt a nulla energiája és sebessége miatt. 

Aki viszont igazán meglepett, az Alexis Knapp volt. A színésznő mintha a kategória által adott lehetőségeket kihasználva kísérletezni próbált volna, és végeredményként egy egyszerre idegesítő, de karizmatikus alakítást hozott. Nem számítottam erre, de nagyon örültem neki.

Ami egyértelmű, hogy egy kisköltségvetésű, 24-re hajazó franchise-t szeretnének beindítani az alkotók. Személy szerint támogatom az ötletet. Ha ilyen dinamikával, akciójelenetekkel és térbeli/időbeli korlátokkal bontják le az eseménysorozat egyes állomásait, mint az első két részben, akkor jó pár részig tovább tudják majd vinni ezt a vonalat. 

One More Shot: Ostromállapot előzetes


Stáblista

 • Eredeti cím: One More Shot,
 • a megjelenés éve: 2024,
 • hossz: 103 perc,
 • műfaj: akciófilm, thriller,
 • írta: James Nunn, Jamie Russell,
 • rendezte: James Nunn,
 • főszerepben: Scott Adkins, Alexis Knapp, Waleed Elgadi, Meena Rayann, Tom Berenger, Michael Jai White, Aaron Toney,
 • fényképezte: Job Reineke,
 • zene: Austin Wintory,
 • vágó: Liviu Jipescu,
 • a film IMDB oldala.
Ez is érdekelhet:  A 7 legjobb film a házasságról
one more shot ostromállapot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .