A 64-es betegnapló ajánló és előzetes

A 64-es betegnapló a Q-ügyosztály sorozat negyedik része, ami hozza az eddig megszokott színvonalat: története korrekt, karakterei és konfliktusai fantasztikusak, hangulata pedig kiváló. Ha szereted a szériát, ezt se hagyd ki!

A film rövid kritikája

A 64-es betegnapló története három mumifikált hulla megtalálásával indult, akik egy befalazott szobában pihentek hosszú éveket egy asztal körül. Az antiszociális Carl (Nikolaj Lie Kass), az életvidám Assad (Fares Fares) és a tehetséges Rose (Johanne Louise Schmidt) kezd el nyomozni az ügyben, a szálak pedig egy évtizedekkel korábban bezárt leányotthonba vezetnek. Az ügy hamarosan rendkívül veszélyessé válik, ráadásul Carl és Assad dolgát a saját konfliktusuk is nehezíti.

A 64-es betegnaplóban az a jó, hogy bár a sztorija önmagában elég sok közismert sablonnal operál, a remek történetvezetésnek, a rideg hangulatnak és a jól kidolgozott karaktereknek köszönhetően jól működik, ráadásul még üzenete is van. Egy-két hollywoodibb megoldást leszámítva végig földközelben marad a film, a karakterek konfliktusai, személyes problémái pedig nagyon is átérezhetőek.

A főszereplők közül mindenki fantasztikus munkát végzett: Nikolaj Lie Kaas fantasztikus érzékkel töltötte fel mélységgel a kiégett seggfej Carl Morckot, Fares Fares pedig egy kicsit más irányba vihette el karakterét, mint eddig megszokhattuk. Rosszfiúk terén egészen komplex a helyzet, ami szintén hatalmas pozitívum. (Nem akarok többet elárulni a sztoriról.)

Az aktuális társadalmi helyzetről szóló mondanivalóért is jár a dícséret.

Hogy volt e benne hiba? Ha nagyon akarnám, akkor egy kelleténél klisésebb jelenetet, illetve a kissé gyors tempót tudnám felhozni negatívumként. Utóbbi persze érthető, azért egy elég masszív sztorit kellett kétórába sűrítenie a forgatókönyvírónak.

A 64-es betegnapló ajánló

A sorozat rajongói biztosan elégedetettek lesznek ezzel a darabbal is. Mondanivalója üt rendesen, karakterívei nagyon szépek, ráadásul a hangulat is veled marad egy darabig.

Ha pedig a jó krimik közel állnak a szívedhez, akkor mindenestül ajánlom a Q-ügyosztály sorozat mind a négy részét.

Ez is érdekelhet:  Nyomtalanul (1988)

A 64-es betegnapló előzetes

Stáblista

  • Rendező: Christoffer Boe
  • Forgatókönyvíró: Nikolaj Arcel, Bo Hr. Hansen, Mikkel Nørgaard
  • A regényt írta: Jussi Adler Olsen
  • Főszereplők: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Johanne Louise Schmidt, Fanny Bornedal
  • A 64-es betegnapló imdb oldala itt található. Két angol címen is fut: Journal 64 vagy The Purity of Vengeance.

A Q-ügyosztály sorozat korábbi epizódjai

  • Nyomtalanul (2013)
  • Fácángyilkosok (2014)
  • Palackposta (2016)

A borítókép forrása: [link]

thriller krimi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .