Disznó

A Disznó minden, csak nem az a film, amire számítottunk… ráadásul Nicolas Cage az egyik, sőt, ha nem a karrierje legjobb drámai alakítását nyújtja benne.

Sztori

Egy remete (Nicolas Cage) egy erdő közepén éli egyszerű életét. Szeretett disznójával szarvasgombát keresnek. Egyetlen kapcsolata a külvilággal egy városi fiatalember, aki felvásárolja tőle a gombát. Egy nap ismeretlenek elrabolják tőle a disznót, a remete pedig elindul megkeresni őt.

Disznó rövid kritika

Nicolas Cage az utóbbi időben nagyon éli a mém-filmeket, a Disznó pedig az első jelek alapján szintén annak tűnt. Kezdő rendező, a bevállalós Nic Cage, plusz a rövid szinopszis… mindenki egy eszement redneck John Wick-paródiára számított.

Aztán kijött az előzetes és csak néztünk.

Mert a Disznó egy dráma. Egy melankolikus, szomorú, megható drámai megtört karakterekkel és fájdalmas emlékekkel. Teljes mértékig szembemegy az elvárásokkal a film, és hihetetlen diadalt arat – felépít egy furcsa világot, atmoszférát épít, nézőit pedig súlyos, megható utazásra viszi a karaktereit mozgatva. Michael Sarnoski író-rendező egy nagyon szép és nagyon nehéz filmmel mutatkozott be, Cage pedig érezhetően mindent beleadott ebbe az alakításába. Keveset beszél, ám tekintete, testbeszéde mindent elmond a szavak helyett. A nyitó képsorok vagy a film kulcsjelenetei alatt minden rezdülését érdemes figyelni, de hozzá kell tenni azt is, hogy Sarnovski az atmoszféra teremtéssel is rengeteget elmond. Cage mellett Alex Wolff is remek munkát végzett – negatívnak, idegesítőnek induló karaktere gyönyörű ívet kap, motivációi fényre derülésével és viselkedésének változásával teljesen máshogy kezdjük majd látni figuráját. Remek alapanyag, erős rendezés és értő színészvezetés adja a Disznó alapjait.

Értékes, szívhez szóló alkotás, melyet kincsként érdemes őrizni emlékeinkben.

Disznó előzetes

Stáblista

  • Eredeti cím: Pig,
  • a megjelenés éve: 2021,
  • műfaj: dráma,
  • játékidő: 92 perc,
  • rendezte: Michael Sarnoski,
  • írta: Vanessa Block és Michael Sarnoski,
  • főszerepben: Nicolas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin, Cassandra Violet, David Knell,
  • zene: Alexis Grapsas, Philip Klein,
  • fényképezte: Patrick Scola,
  • a film IMDB oldala.
Ez is érdekelhet:  Midnight in the Switchgrass
disznó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .