Halálos fegyver első évad (2016) ajánló és előzetes

A 2016-as évben megjelent Halálos fegyver című sorozat első évadának rövid ismertetőjét és kritikáját olvashatod. Megvan róla a véleményünk, lentebb olvashatod mi is az.

Sztori és rövid kritika

Murtaugh nyomozó (Damon Wayans) hosszas lábadozás után tér vissza Los Angeles utcáira, miután kis híján belehalt egy szívrohamba. Szerencsétlenségére új társat kap a teljesen őrült, féktelen és szuicid hajlamú Riggs (Clayne Crawford) személyében, aki képtelen feldolgozni terhes felesége halálát. A folyamatosan csipkelődő és egymást csesztető nyomozók nyomában káosz és pusztítás jár, miközben végzik munkájukat.

A Halálos fegyver teljes mértékben a (gyakran elég sötét) karakterdrámára, illetve az elborult, sziporkázó poénkodásra épít, ami fantasztikusan jól működik a zseniális színészi munkának köszönhetően. A buddy comedy műfaj mindig is a színészek közti kémiáról szólt, amiből a viszonylag ismeretlen, de eszméletlenül tehetséges Clayne Crawford és a veterán komikus Damon Wayans jelesre vizsgázik. Maguk az epizódsztorik igazából másodlagosak, az átivelő szálak is kissé elnagyoltak, az akciójelenetek pedig teljesen zakkantak és többségében a sorozat komikus részét erősítik. Crawfordot külön ki kell emelnem színészi szempontból, mivel Riggs karakterének másodpercek alatt egyik végletből a másikba csapó hangulatváltozásait Mel Gibsonnal egyenértékű színvonalon képes lehozni, ami… azért eléggé elismerésre méltó.

Halálos fegyver első évad ajánló

A Halálos fegyver sorozat kapcsán hatalmas pacsi jár a készítőknek, mert remekül meg tudták idézni a klasszikus szériát úgy, hogy közben abszolút saját lábán álló darabot tudtak létrehozni. A sztorik és karakternüanszok néhol jelentős mértékben eltérnek a filmekben látottaktól, de utalás szintjén éppen elég apróság felbukkan, amivel kikacsintanak a nézőknek.

Halálos fegyver első évad előzetes

Az első évad stáblistája

  • Rendező: Matt Miller
  • Forgatókönyvíró:
  • Főszereplők: Clayne Crawford, Damon Wayans, Jordana Brewster, Kevin Rahm, Keesha Sharp
  • Eredeti cím: Lethal Weapon – Season 1
  • A sorozat IMDB oldala.
Ez is érdekelhet:  Egy igazán dühös ember

A sorozat jövője

A két főszereplő színész, Clayne Crawford és Damon Wayans viszonya a második évad alatt elmérgesedett. Nézeteltéréseik miatt végül a második évad végén Crawfordot kirúgták a producerek. A harmadik évadra új Seann William Scott jött a helyére, ez azonban nem mentette meg a sorozatot a kaszától.

golyo - Halálos fegyver első évad (2016) ajánló és előzetes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .