Hogyan tanuld meg az angol abc betűit egyszerűen?

Az angol abc mai formája 26 betűt tartalmaz. Ezek megtanulása sokkal egyszerűbb mint sokan gondolják, legyen szó gyerekről vagy felnőttről egyaránt.

Angol ABC gyerekeknek

A gyerekek számára rengeteg játékos lehetőséget találunk. A legjobban bevált trükk Az ABC song, amely egy fülbemászó dallam segítségével tanítja meg a gyerekekenek a betűket. Hallgasd csak:

Le merném fogadni, hogy ha gyerekkorodban angol nyelvet tanultál a mai napig ott van a füledben ez a dallam ;).

Angol ABC felnőtteknek

A betűk megtanulása nem okoz különösebb nehézséget azoknak akik a magyar ábécét már jól ismerik, hiszen gyakorlatilag ki kell csak hagyni néhány betűt.

  • A dupla betűket
  • Az ékezetes betűket

A, Á, B, C, Cs, D, Dz, Dzs, E, É, F, G, Gy, H, I, Í, J, K, L, Ly, M, N, Ny, O, Ó, Ö, Ő, P, Q, R, S, Sz, T, Ty, U, Ú, Ü, Ű, V, W, X, Y, Z, Zs

Így meg is kapjuk a teljes angol ABC-t:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ha mennek a betűk el is kezdheted fejleszteni az angol szókincsedet.

Érdekességek az angol ABC-ről

Óangol ABC

Az angol ABC már a 7. században létrejött, viszont ekkor még több betűt tartalmazott. A ma már nem használt betűk pedig a külöféle germán nyelvekre jellemző rúnairásból származnak.

Az ábécé mai betűkészletéből a 16. században került ki az utolsó jel.

(wiki)

NATO fonetikus angol ABC

A NATO az angol abc betűihez készített egy kódkészletet. Ez arra szolgál, hogy az egyébként (főként rádióban), nehezen érthető betűket könnyen azonosíthatóvá tegyék.

Ilyet sokat hallhatunk akció vagy háborús filmekben is, amikor a rádión az Alfa Bravo Charlie és hasonló kódszavakat ismétlik.

A Kódszavak az adott betűhöz tartoznak, így az Alpha (vagy Alfa) A, a Bravo pedig B betűt jelent. Ha érdekel a teljes NATO fonetikus ABC itt találod meg az összes kódot.

Ez is érdekelhet:  A kávé pozitív hatásai a szervezetre

Az angol abc betűi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .