A 7 legjobb film a házasságról

A tanulságostól a klasszikusig – Filmek a házasságról, amiket legalább egyszer neked is látnod kell!

Kapcsolódjatok ki az esküvőszervezés közben, iktassatok be a vőlegényeddel mozis estéket! Ezek a különböző műfajú filmek a házasságról tartogatnak meglepetéseket, csavarokat és megfontolandó tanulságokat is a jövőre nézve…

A vicces – Vejedre ütök

Ki ne ismerné a Ben Stiller és Robert De Niro zseniális színészi játékától, na meg a tengernyi poéntól elárasztott Vejedre ütök című filmet?!

A filmtrilógia első részében már megismerhettük Greg kissé esetlen karakterét. Greg úgy mutatkozik be apósának, hogy egyetlen hétvége alatt elhagyja a poggyászát, felgyújtja a kertet és átfesti a család házikedvencét. Most, hogy végre Greg bekerül a „bizalom körébe”, úgy fest minden remekül halad. Egészen addig, míg az örömszülők úgy nem döntenek, hogy ideje megismerkedniük egymással. A film tökéletesen bemutatja, milyen nehézségek támadhatnak, ha két különböző életfilozófiát és nézetet képviselő család összekerül. Mit tehetnek ilyenkor a fiatalok, hogy végre eljussanak az oltárhoz.

A szenvedélyes – Szerelmünk lapjai

Noah (Ryan Gosling) és Allie (Rachel McAdams) története a romantikus filmek non plusz ultrája. A fiatalok a nyári vakáción ismerkednek meg egymással, majd néhány találkozás után szenvedélyes szerelem bontakozik ki közöttük, ám a lány gazdag szülei ellenzik a románcot, így a szerelmesek útjai külön válnak. Amikor a sors újra összehozza őket, Allie választás elé kerül: társadalmi rangját vagy az igaz szerelmet tartsa meg. Történetüket egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú, beteg hölgynek. A film a példája annak, hogy létezik még sírig tartó szerelem.

A klasszikus – Elfújta a szél

Ha a regényt nem olvastad, a filmet legalább egyszer meg kell nézned! Az amerikai polgárháború idején játszódó történet főhőse egy georgiai ültetvényes lánya, Scarlett O’Hara, aki reménytelenül szerelmes a szomszéd birtokos fiába, Ashley-be, de a fiatalember mégis egy másik nőt, történetesen Scarlett unokatestvérét választja. A nő életét több házasság, újrakezdés és bizonytalanság kíséri, aminek idővel Rhett Butler válik a főszereplőjévé.

Ez is érdekelhet:  Szörnybirodalom

Az idilli – Marley meg én

Bár a történet középpontjában Marley, a rosszcsont golden retriever áll, közben nyomon követhetjük John (Owen Wilson) és Jennifer (Jennifer Aniston) házasságát is. Az egymást szerető és tisztelő házaspár közösen küzd meg a mindennapok problémáival, láthatjuk, hogyan válnak igazán egy családdá és miként támogatják egymást, legyen szó karrierről vagy magánéletről.

A tragikus – Blue Valentine

A nonlineáris narratívát követő Blue Valentine egy megromlott házasság történetét tárja fel a néző előtt. A múlt és a jelen történései között ugráló alkotásban Dean (Ryan Gosling) és Cindy (Michelle Williams) vívódását láthatjuk a kapcsolat megjavítása és a válás között. A hullámhegyekkel és völgyekkel tarkított házasságuk most vajon tényleg a végéhez ér vagy sikeresen kilábalnak a krízisből?

A romantikus – Fogadom

Az ifjú házaspár, Paige (Rachel McAdams) és Leo (Channing Tatum) éppen most kezdenék élvezni a házaséletet, amikor a nő egy súlyos baleset következtében amnéziába esik és elfelejti szinte minden emlékét, beleértve férjét is. Leo pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy felesége újra belé szeressen.

A tanulságos – Amit még mindig tudni akarsz a szexről


Kay (Meryl Streep) és Arnold (Tommy Lee Jones) harminc éve él házasságban, de a kapcsolatuk kezd kihűlni, ezért, hogy újra lángra lobbantsák szerelmüket, elutaznak egy egyhetes intenzív házasságterápiára, ahol felfedezik egymás vágyait a hálószobában és azon túl is.

Még több esküvős filmet néznél? Van pár ötletünk, amikkel elüthetitek a hétköznap estéket!

Ez is érdekelhet:  Halálos iramban 9.
filmek a házasságról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .