Terror az űrben kritika (Incoming) (2020)

Scott Adkins filmjei, még ha általában éppen a B-kategóriába is sorolhatóak, annak felsőbb rétegébe tartoznak. Azonban néha-néha becsúsznak bénább darabok is, mint például a Terror az űrben, angol címén “Incoming”.

Sztori

Miután a hatóságok elfogják egy rejtélyes terrorista csoport fő tagjait, egy föld körüli pályán található űrállomásra szállítják őket. Egy felülvizsgálat alkalmával azonban kiszabadulnak zárkáikból a veszélyes bűnözők és kíméletlen harc kezdődik köztük és a személyzet között az űrállomás irányításáért.

Terror az űrben kritika

Manapság egyre többen vágnak bele kis költségvetésű űrsci-fibe, hiszen egy jó forgatókönyvet ki lehet szolgálni kis helyen megépített, ám hangulatos díszletekkel és már olcsón is megoldható a kellően decens CGI kérdése. 

Csak ugye a jó forgatókönyv…

Nos, a Terror az űrben forgatókönyve nem volt jó. Már az alapszituáció is sántított, aztán buta húzással indult be a cselekmény, ráadásul a karakterek se voltak jól kidolgozva. Eseménydúsnak eseménydús darab, csak valahogy túlzottan kisszerű az egész ahhoz képest, hogy mekkorát akarna mutatni. Dumálunk és feszkózunk, harcolunk, tovább dumálunk és feszkózunk…

És mi a helyzet a Scott Adkins rajongókkal? Nos, habár az ő nevét emeli ki a film posztere vagy stáblistája is, igazából ő csak az egyik főbb szereplő. Bunyózni bunyózik valamennyit a filmben, de itt a tőle megszokott akrobatikus technikák helyett sokkal visszafogottabb stílust hozott. Színészi szempontból az inkább főszereplő Aaron McCusker és Michelle Lehane, illetve Adkins hozott jobbat, a negatívabb karaktereknél nem voltak valami erősek az alakítások.

Hangulat végülis volt, viszont hiába volt vagy négy helyiségnyi és három folyosónyi díszlet, nem lett annyira klausztrofób, mint amennyire kellett volna. Valahogy olcsó szagú volt az egész film, de nem szerethető, hanem inkább semmilyen értelemben véve.

Ajánló

A Terror az űrben nem feltétlenül trash, csak nem sikerült jól. A sztori nem volt valami jó, a karakterek inkább a színészeken múltak, a hangulat nem feltétlenül lett elég vastag és az egész túl kisszerű volt a sztori ambícióihoz képest. Ha valaki egy jobb Scott Adkins alakítást vagy látványos bunyókat várna a filmtől, az sajnos csalódni fog. Akkor inkább nézd meg az Avengmentet, abban mindkét szempontból nagyot hoz.

Ez is érdekelhet:  Bérgyilkos klub

Terror az űrben előzetes

Stáblista

  • Eredeti cím: Incoming,
  • a kiadás éve: 2018,
  • játékidő: 89 perc,
  • műfaj: akciófilm, sci-fi, thriller
  • főszerepben: Aaron McCusker, Michelle Lehane, Scott Adkins, Vahidi Prelic
  • rendezte: Eric Zaragoza,
  • írta: Rick Benattar, Jorge Saralegui, Nigel Thomas,
  • zene: Alexander Bornstein,
  • a film IMDB linkje.
Terror az űrben (Incoming) (2020) ajánló és előzetes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .