A film, amit minden vállalkozónak látnia kell – Az alapító (2016)

Ray Kroc a McDonalds birodalmának alapítója tanulságos történettel szolgál minden marketinges és üzleti vénával megáldott nézőnek. Az alapító sztorijából nemcsak hogy megismerjük a hamburgeróriás történetét, de arra is választ kapunk, hogy valójában mi is áll a gyorsétterem üzleti koncepciójának hátterében.

Bizonyára sokan azt hiszik hogy a töménytelen mennyiségű étel és ital eladása tette a világ egyik leggazdagabb franchise üzletévé a McDonalds-ot, azonban ez nem teljesen igaz. Sőt a filmből is kiderül hogy valójában a hagyományos modell akár csődbe is vihette volna az egyébként zseniálisan kidolgozott rendszert.

Szereplők

A McDonalds fívéreket alakító John Carroll Lynch és Nick Offerman alakítása kifejezetten jól eltalált. Ha el kellene képzelnem a testvérpárt hasonló személyiségeket képzelnék el. Precízek, és elhivatottak a szenvedélyük iránt. Mindemellett kiváló rendszertervezők lennének. Szomorú a történetben hogy az igazi siker kapcsán már nem őket emlegetjük. Nem mondható azonban hogy a cégalapítás sikeréhez nem járultak hozzá nagy mértékben.

Ray Kroc (Michael Keaton) személyisége egy rideg üzletembert rejt, aki meglátta a lehetőséget, de ami még fontosabb élni tudott a lehetőségeivel. Persze megpróbáltatások árán.

Az alapító előzetes

A film eredeti címe: The Founder

Ez is érdekelhet:  Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet - kritika (2016)
Az alapító című film kritikája pont neked készült

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .