Az U.N.C.L.E. embere

Az U.N.C.L.E. embere egy jópofa akcióvígjáték, ami alapanyagából eredően a klasszikus kémfilmek és sorozatok stílusát idézi meg.

Sztori

A hatvanas években egy CIA és egy KGB ügynök különös megbízatást kap: közösen kell felgöngyölíteniük egy rendkívül veszélyes ügyet egy tudós lányával együtt.

Az U.N.C.L.E. embere kritika

Az U.N.C.L.E. embere az a fajta alkotás, ami nem eget rengetően maradandó darab, viszont minden téren jól teljesít. 

Igazi könnyed, laza szórakozás remek alakításokkal, visszafogott léptékű világmentéssel és kellemes hangulattal. Habár Guy Ritchie ennél a filmnél a “hollywood-kompatibilisebb” stílusát alkalmazta, azért egyértelmű, hogy ki ült a rendezői székben. Az itt-ott felbukkanó abszurd fekete humor, a stílusos vágás és érdekes zeneválasztás, valamint a megkapó karakterinterakciók ebben az alkotásban is jelen vannak, mint Ritchie kisebb filmjeiben. A sztori persze nem túl eredeti, de kellően fordulatos és jól kitölti a játékidőt is. A film hangneme érdekes: remekül idézi meg a klasszikus kémfilmek és az alapanyagul szolgáló hatvanas évekbeli sorozat hangulatát, ugyanakkor kikacsintós öntudatossággal kezeli a történetét is figuráit. Audiovizuális szempontból a film letisztult, kellemes élményt ad.

A műsor sztárja most Henry Cavill volt, aki sármjából, humorából, karizmájából és fizikai képességeiből egyfajta fiatalabb James Bond alternatívát gyúrt. Nem véletlen, hogy sokan Daniel Craig utódjaként szeretnék látni – Az U.N.C.L.E. embere gyakorlatilag a tökéletes próba volt az ikonikus szerepre. A hirtelen haragú orosz tank szerepében Armie Hammer korrekt volt, de a főszereplő hármasból Cavill mellett inkább Vikander volt, aki kiemelkedőbb alakítást nyújtott. A legfontosabb viszont a főszereplők közti kémia volt, ami tökéletesen működött. A negatív oldalon Elizabeth Debicki abszolút dominált.

Összességében véve csak ajánlani tudom ezt az alkotást. A modern James Bond-darabok egy súlyosabb, drámaibb irányba mentek el, Az U.N.C.L.E. embere viszont a kémfilmek egy lazább és könnyedebb időszakát idézi öntudatosan, de anélkül, hogy parodizálná azt.

Az U.N.C.L.E. embere előzetes

Stáblista

  • Eredeti cím:  The Man from U.N.C.L.E.,
  • műfaj: akciófilm, kalandfilm, vígjáték,
  • megjelenés éve: 2015,
  • játékidő: 116 perc,
  • írta: Guy Ritchie, Lionel Wilgram, Jeff Kleeman, David C. Wilson, Sam Rolfe (eredeti televíziós sorozat),
  • rendezte: Guy Ritchie,
  • főszerepben: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Hugh Grant, Jared Harris, 
  • zene: Daniel Pemberton,
  • fényképezte: John Mathieson,
  • a film IMDB oldala.
Ez is érdekelhet:  The Foreigner kritika (2017)
Az U.N.C.L.E. embere

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .