Cyborg – A robotnő (1989) ajánló és előzetes

A Albert Pyun által rendezett 1989-ben megjelent Cyborg – A robotnő filmről a következő tudnivalókat szedtük össze.

Cyborg – A robotnő kritika

A világ romokban áll, az emberiség legnagyobb részét pedig elpusztította egy vírus. A társadalom egyik utolsó menedékén létrehoznak egy kiborgot, akinek az a feladata, hogy eljusson egy, a járvány ellenszerét felfedező orvoscsoporthoz. A kiborgot a hatalomvágyó és szadista Fender által vezetett csapat üldözi, akik minden útjukba kerülő embert kegyetlenül lemészárolnak. A robotnő egyetlen esélye egy magányos harcos, Gibson, aki bosszút akar állni Fenderen.

Aki ismeri Albert Pyun nevét, nagyjából tudja, mire számíthat: egy komolykodóan előadott, komolyanvehetetlen történetre, nem túl időtálló technikai háttérre, erős, bár kissé émelyítő atmoszférára és robot/kickboxerfetisizmusra. Habár a Cyborg – A robotnő Pyun korai filmje, már tartalmazza a rendező összes védjegyét.

Összességében véve nézhető, de csak a helyén kezelve szórakoztató darab. Telis-tele van B-filmesen béna megoldásokkal és túltolt vagy éppen semmilyen színészi játékkal, de a hangulata egészen erős az operatőri munkának, illetve a zene aláfestésnek köszönhetően. Az ereje teljében lévő Van Damme-nak voltak látványos húzásai a filmben, bár a képességeiben rejlő potenciált a béna vágás és koreográfia miatt nemigen tudták kihasználni.

Cyborg – A robotnő ajánló

Ha szereted a nyolcvanas évekbeli B-filmeket, akkor talált-süllyedt!

Cyborg – A robotnő előzetes

Cyborg – A robotnő zene

Jó kis klasszik szinti score.

Cyborg – A robotnő stáblista

  • Rendező: Albert Pyun
  • Forgatókönyvíró: Kitty Chalmers (Albert Pyun)
  • Főszereplők: Jean-Claude Van Damme, Deborah Richter, Vincent Klyn, Dayle Haddon
Ez is érdekelhet:  Twenty Twenty-Four / 2024 (2016) ajánló és előzetes
cyborg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .