Virtual Revolution (2016) ajánló és előzetes

A Guy-Roger Duvert által rendezett 2016-ben megjelent Virtual Revolution filmről a következő tudnivalókat szedtük össze.

Virtual Revolution kritika

2047-re megváltozik a világ és a legtöbb ember virtuális valóságokba kapcsolódva éli le életét. Nash egy cinikus, kiégett végrehajtó, aki ugyan szintén aktívan játszik, még tartja a kapcsolatot a valósággal. Legújabb megbízatása az, hogy a virtuális valóságok megléte ellen harcoló terroristákat lenyomozza és megölje.

A Virtual Revolution aprópénzes költségvetése ellenére nagyon jól idézi meg a nyolcvanas-kilencvenes évek cyberpunk filmjeinek miliőjét, viszont épp az is a baja, hogy nem tud elszakadni tőlük. Az egyik előző kritikában a Prospect című filmnél kiemeltem, hogy az apró költségvetés ellenére remekül működik, mert egy „kis” történetet mond el, miközben komplex karaktereit közel hozza a nézőhöz. A Virtual Revolutionben meg pont ennek az ellentéte valósul meg: túlságosan nagyot akar mondani a produkciós korlátokhoz képest, ráadásul karakterei sem igazán kedvelhetőek.

Mindenesetre nem akarom nagyon szidni, mert hangulat terén tényleg erős volt, és öröm volt végre látni Mike Dopudot egy főszerepben. Kár, hogy a Virtual Revolution nem egy intimebb, kisszerű sztorit próbált bemutatni, sokkal jobban működött volna.

Virtual Revolution ajánló

Ha bírod a nyolcvanas-kilencvenes évekbeli, vagy modern B-kategóriás/indie cyberpunk nyomozgatós filmeket, akkor talán érdemes egy próbát tenni vele.

Virtual Revolution előzetes

Virtual Revolution zene

Korrekt volt, de pár helyen mintha nem igazán passzolt volna az intenzitás a képsorokhoz. Ez furcsa, mert a rendező-forgatókönyvíró Duvert inkább zeneszerzőként volt aktív a filmes karrierje során. Vagy éppen ez lett volna a gond?

Virtual Revolution stáblista

  • Rendező: Guy-Roger Duvert
  • Forgatókönyvíró: Guy-Roger Duvert
  • Főszereplők: Mike Dopud, Maximilien Poullein, Kaya Blocksage, Jane Badler
Ez is érdekelhet:  Rampart (2011) ajánló és előzetes
virtual revolution

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .