Prospect (2018) ajánló és előzetes

A Christopher Caldwell, Zeek Earl által rendezett 2018-ben megjelent Prospect filmről a következő tudnivalókat szedtük össze.

Prospect kritika

Egy apa és lánya egy mérgező atmoszférájú holdra utazik, hogy ott speciális drágakövek után kutassanak. A küldetés rosszul indul: űrhajójuk lerobban, ráadásul veszélyes alakokba is botlanak. A lány és az egyik bandita közös sajátos kapcsolat alakul ki.

A Prospect tökéletes példa arra, hogy egy szűkös büdzsé javára is válhat egy filmnek. Nincs benne extra körítés, nincs benne CGI extravaganza, ami elvonná a történetről és a szereplőkről a figyelmet. Ez a film lényegében egy „apró” történetet mond el úgy, hogy intim közelségbe hozza a karaktereit a nézőkkel. Figurái összetettek, döntéseiknek súlya van, ezt pedig zseniális színészi munka támogatja meg: Sophie Tatcher egyszerűen fantasztikus a körülményektől megkeményedett, ám mégis bájos tinilány szerepében, Pedro Pascal pedig mesteri módon kelti életre ellentmondásos karakterét.

A Prospect látványára és hangulatára jellemző egyfajta tudatos minimalizmus. Ez egy lassú tempójú, feszült, klausztrofób atmoszférájú film. A visszafogott látványt tökéletes kompenzálja az okos design: a használati tárgyakról, fegyverekról, űrhajókról és kosztümökről süt, hogy ezek gyakorlati céllal rendelkező eszközök és nem csak esztétikai célokat képviselnek. Jó ötlet volt a készítők részéről, hogy iparművészeket és cosplayereket bíztak meg a film designjának megtervezésével. (Forrás: IMDB trivia).

Még egy apróság: legfeljebb a linkelt előzetest nézd meg! Van egy hosszabb trailer is a filmhez, ami körülbelül a fél sztorit lelövi, ráadásul jóval pörgősebbnek állítja be, mint amilyen valójában.

Prospect ajánló

Bírod az apró western filmeket, ahol a küzdelem és „emberség” van a középpontban? Ez gyakorlatilag egy ilyen film, csak éppen sci-fibe ágyazva. A jó történetek egyik fő jellemzője, hogy bármilyen környezetbe átültetve működnek, a Prospect pedig ezen a téren (is) remekül teljesít.

Ez is érdekelhet:  Castle Falls

Prospect előzetes

Prospect zene

Prospect stáblista

  • Rendező: Christopher Caldwell, Zeek Earl
  • Forgatókönyvíró: Christopher Caldwell, Zeek Earl
  • Főszereplők: Sophie Tatcher, Pedro Pascal, Jay Duplass
prospect

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .