IO (2019) ajánló és előzetes

A Jonathan Helpert által rendezett 2019-ben megjelent IO című filmről a következő tudnivalókat szedtük össze.

IO kritika

Miután a Föld légköre mérgezővé kezd válni, az emberiség a Jupiter egyik holdja, az Ió körül keringő űrállomásra menekül. Sam (Margaret Qualley) tudósként hátramarad, hogy az eseményeket és változásokat dokumentálja egy még élhető helyen. Egy nap egy léggömbbel utazó rejtélyes idegen érkezik (Anthony Mackie), aki el akarja őt vinni a Földről induló utolsó űrhajóra.

Az Ió a Netflix egyik várva várt projektje volt… és hatalmas bukta lett.

Nekem az tetszett benne, hogy a posztapokaliptikus szitut inkább az emberi érzelmek oldaláról mutatta be: a bizalmatlanság, az elszigetelődés, a végletekig tartó remény mind-mind felbukkan benne remek színészi játékkal és jó hangulattal megtámogatva. A probléma talán az volt, hogy míg az előzetes valamiféle izgalmasabb, thrillerjellegűbb filmet ígért, addig inkább ez nagyon lassú tempójú, kicsit túlságosan nagyot mondani akaró párbeszédekkel telirakott drámácska.

Kinek ajánljuk ezt a filmet?

Nehéz kérdés. Én éppen kómás relax-állapotban néztem meg, ami miatt talán jobban élveztem a lassú tempót is: egyszerűen elkapott a hangulat és a színészi játék. Plusz érdekelt, hogy Rendes fickókban látott Margaret Qualley tud e játszani. Nos, tud.

IO előzetes

IO zene

A sokat emlegetett hangulat egyik alapvető eleme a kissé túltolt, de nagyon szép zenei háttér volt. Szerintem tök jól sikerült.

A film stáblistája

  • Rendező: Jonathan Helpert
  • Forgatókönyvíró: Clay Jeter, Charles Spano, Will Basanta
  • Főszereplők: Margaret Qualley, Anthony Mackie, Danny Huston
  • A film az IMDB-n.
Ez is érdekelhet:  Az unoka
io

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .