Section 8

Értem én, hogy B-kategória, de ha a színészeid között ott van egy Ryan Kwanten, egy Scott Adkins, egy Dolph Lundgren, egy Dermot Mulroney, egy Mickey Rourke és egy Robert LaSardo, akkor talán illene legalább valami nézhetőt letenni az asztalra (plusz Justin Furstenfeld…?). Christian Sesma rendező nem tudta teljesíteni a feladatot, bár az ótvar forgatókönyv se segítette a munkáját.

Sztori

Egy veterán (Jake Atherton) börtönbe kerül, miután megbosszulja családját. Képességei miatt felkeresi a Section 8 nevű titkos ügynökség, amely tiszta lapot kínál neki, cserébe pedig kegyetlen, nem hivatalos megbízásokat kell elvégeznie.

Section 8 rövid kritika

Értem én, hogy a cikkem elején felsorolt nevek vagy B-kategóriás arcok, illetve “egyszervolt” vagy “lehetett volna” figura, de azért a Section 8 ócska színvonala még így is ciki. 

A stáblista már eleve félrevezető: a jobb sorsra érdemes, egyébként tehetséges Ryan Kwantenen és a sunyi ügynököt játszó Dermot Mulroneyn kívül a felismerhető nevek/arcok csak 2-3 jelenetben vannak jelen és látványosan feltűnő, hogy fél/egy napnál többet nem tölthettek el a forgatáson. 

Bár jobb is, hogy nem kínozták őket tovább, mert a forgatókönyv és a rendezés is siralmasan borzasztó volt. Ismételnem kell magam: oké, B-kategória, tehát valószínűleg minden mondat, mozzanat klisé, a költségvetés és az időkeret nagyon szűkös, a színészek nagy részét pedig csak a csekkje érdekli, de még ilyen feltételek mellett is össze lehet hozni lendületes, szórakoztató és csak mérsékelten gagyi alkotásokat. A Section 8 ebből a három “apróságból” hármat vét el: feleslegesen el van nyújtva, unalmas, bosszantóan buta és túl komolyan veszi magát, ráadásul a színvonala feltűnően igénytel lettek. 

 • A random helyszínválasztás miatt a sztori teljesen inkonzisztensnek és egyenesen lükének tűnik, 
 • akkora kontinuitásbeli bakik vannak benne, hogy az ember szeme kiesik, 
 • az akciójelenetek közül talán annak a kettőnek van koreográfiája vagy momentuma, amiben Scott Adkins dolgozik (mivel valószínűleg ő is rendezte azokat), 
 • ráadásul egy lőfegyverekről szóló, intenzív Youtube-os gyorstalpalót se ártott volna elvégeznie a készítőknek. 
Ez is érdekelhet:  Jackson, a vadállat - kritika (1988)

Legalább valakinek annyi humorérzéke volt, hogy a hangsávba a Doomból, a Half-Life-ból és Counter-Strike-ból kevert be fegyverhangokat, de nagyjából itt véget is érnek a pozitívumok. Teljes időpazarlás az egész alkotás.

Section 8

Ja, a trailer körülbelül lelövi az egész filmet. AZ EGÉSZET.

Stáblista

 • Megjelenés éve: 2022,
 • műfaj: akciófilm, thriller, dráma,
 • játékidő: 98 perc,
 • rendezte: Christian Sesma,
 • írta: Chad Law, Josh Ridgway,
 • főszerepben: Ryan Kwanten, (néha feltűnik még) mellékszerepben: Dermot Mulroney, Scott Furstenfeld, Scott Adkins, Tracy Perez, Kimi Alexander, Mickey Rourke, Robert LaSardo,
 • zene: John Roome,
 • a film IMDB oldala.
section 8

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .