Sicario 2: A zsoldos

A Sicario 2: A zsoldos egy decens második rész, azonban nem éri el a Denis Villeneuve által rendezett előzmény szintjét.

Sztori

A mexikói kartellek profilt váltanak és a drog helyett inkább az embercsempészetre helyezik a hangsúlyt. A probléma csak az, hogy így akár terroristák is beszivároghatnak az országba – melyet több incidens is megerősíteni látszik. A kormány Matt Gravert (Josh Brolin) bízza meg azzal, hogy a helyzet megoldása érdekében háborút indítson a kartellek között, Graver pedig természetesen legmegbízhatóbb emberéhez, Alejandrohoz (Benicio Del Toro) fordul. A terv azonban teljesen félremegy…

Rövid kritika

A Sicario 2: A zsoldos karaktereiben és témájában kapcsolódik az első részhez, azonban nem közvetlenül az előző rész történetét folytatja, hanem egy új szálon indul el, melynek főszereplői Alejandro és Graver. Forgatókönyvíróként maradt Taylor Sheridan, azonban a rendező (Stefano Sollima), operatőr (Dariusz Wolski) és zeneszerző (Hildur Gudnadóttir) személye is változott.

A film hangulata sokban hasonlít az előző részhez, azonban nem teljesen ugyanaz. Villeneuve elidegenítő és nyomasztó stílusát ugyan megidézik benne, azonban a film sokkal közelebb egy „átlagos thrillerhez” és személy szerint az első felét egy kicsit mozgalmasabbnak is éreztem az elődjénél. Ott Kate karaktere adta a nézőknek az érzelmi kapcsolódási pontokat, viszont mivel ő így nincs jelen a filmben, ezt a szerepet egy új figura helyett egy már megalapozott karakternek adták. Habár necces döntés volt, egészen jól működött, köszönhetően Sheridan írói és Sollima rendezői képességének, akik egy zseniális jelenettel alapozták meg az érzelmi töltetet. Hatalmas kliséből csináltak aranyat. 

A sztorival viszont három probléma is volt: egyrészt felmerül egy önismétlő motiváció, ami a drámai töltet szempontjából zavaró, egy önismétlő zsánerklisé, másrészt Sheridan tartogatott egy erős húzást a film harmadik harmadára, azonban a katarzist borzasztó olcsó húzásokkal kiöli a fináléból. Kár, mert addig nagyon jó a film, utána viszont jócskán szétesik. 

Ez is érdekelhet:  2017-es filmek #5: Futottak még 2.

Összességében véve egy decens második rész a Sicario 2: A zsoldos, ami önmagában véve egész jól működik. Erőteljesen indít, intenzív pillanatai tényleg ütnek, azonban a finálé közeledve felmerülnek bizonyos sztorielemek, amik rontják az addig kiváló összkép színvonalát. Hibái ellenére azonban ajánlom a filmet a Sicario kedvelőinek és azoknak is, akik egy nyers hangulatú, kíméletlen thrillerre vágynak. 

Sicario 2: A zsoldos előzetes

Stáblista

  • Eredeti cím: Sicario 2: Day of the Soldado,
  • Kiadás éve: 2018,
  • Műfaj: thriller, akciófilm,
  • Játékidő: 122 perc,
  • Írta: Taylor Sheridan,
  • Rendezte: Stefano Sollima,
  • Főszerepben: Josh Brolin, Benicio Del Toro, Isabella Moner, Jeffrey Donovan,
  • Fényképezte: Dariusz Wolski,
  • Zene: Hildur Gudnadóttir,
  • a film IMDB oldala.
sicario 2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .