2018-as filmek: Amiket várunk #1

Jelen cikkünk a premier előtt álló, érdekesnek tűnő 2018-as filmekből áll. Reméljük, Te is találsz közte olyat, ami felkelti a kíváncsiságodat!

Fekete Párduc (Black Panther)

A Marvel hazánkban február 15-én megjelenő új alkotása az Amerika Kapitány: Polgárháborúban bemutatott Fekete Párduc (Chadwick Boseman) karakterének főszereplésével készül. A szuperhősnek ezúttal hazájában, a rejtélyes és fejlett Wakandában gyűlik meg a baja a rosszfiúkkal, akik a helyére pályáznak. Cikkünk megjelenésekor még nem érhetőek el az első kritikák, de a közösségi médiában megjelent rövid vélemények alapján igen jó filmre számíthatunk.

Műfaj: akció, sci-fi. Rendezte Ryan Coogler, játékidő: 134 perc.

Valami Amerika 3.

Ugyanezen a napon debütál Herendi Gábor új filmje, a Valami Amerika 3. is, amiben a Szabó Győző, Pindroch Csaba és Hujber Ferenc által alakított testvérek újabb kalamajkába keverednek.

A Pentagon titkai (The Post)

Steven Spielberg új filmjét már tavaly decemberben megjelent az amerikai mozikban, azonban a hazai premierre február 22-ig várnunk kell. A hetvenes években játszódó alkotás sztorija igaz történeten alapul és a Washington Post munkatársairól szól, akik az USA kormányának vietnámi háborúban való részvételéről szóló, súlyos titkokat tartalmazó jelentéseket próbálták publikálni. A főszereplőket Meryl Streep, Bob Odenkirk és Tom Hanks alakították, az alkotás játékideje 116 perc. A kritikusok és a közönség is rendkívül pozitívan fogadta a filmet.

A víz érintése (The Shape of Water)

A víz érintésével Guillermo Del Toro hazai vizekre evezett. A drámai fantasy a hatvanas években játszódik, helyszíne egy kormányzati létesítmény, ahol egy takarító (Sally Hawkins) egy titkos kísérletben résztvevő lényt talál (Del Toro állandó színésze, a mindig zseniális Doug Jones alakításában) és különös viszony alakul ki köztük. A kevert műfajú film előzeteséből árad a hangulat, ráadásul a nemzetközi bemutatókat követően a közönség és a kritikusok is odáig voltak az alkotásért.

Ez is érdekelhet:  Thor: Ragnarök kritika

Bemutató: február 22, műfaj: dráma, fantasy, szerelmi történet, thriller. Játékidő: 123 perc.

https://www.youtube.com/watch?v=eiX6nmGM7lk

Bosszúvágy (Death Wish)

Charles Bronson klasszikusának modern feldolgozásában Bruce Willis veszi át a színészlegenda szerepét. Eli Roth igazságtevős alkotása biztosan nem fog szerepelni a 2018 legfontosabb darabjainak listáján, de ha az előzetes tökös hangulatát tudja szállítani a film, akkor kellemes szórakozást nyújthat majd az akciófilmeket kedvelőknek. Játékidő: 108 perc, bemutató: március 8. (Megjegyzés: a forgatókönyvet az a bizonyos Joe Carnahan jegyezte, akinek köszönhető a Narkó, a Füstölgő ászok, A szupercsapat remake, a Fehér pokol és a Felnyomva is, tehát azért potenciál van a filmben.)

12 katona (12 Strong)

Az epikus amerikai háborús filmek szerelmesei sem maradhatnak ki idén a jóból, ugyanis hamarosan megérkezik a hazai mozikba is a Chris Hemsworth főszereplésével készült 12 katona. A film sztorija a 2001. szeptember 11-i terrortámadást követő egyik legelső afganisztáni katonai akció eseményeit dolgozza fel, ahol egy kislétszámú katonai egység szállt szembe a tálibokkal. A nemzetközi premiert követően a kritikák vegyesek voltak, nagyjából egy látványos, de túlzott mélységeket nem adó filmélményre lehet számítani. Játékidő: 130 perc, bemutató: 2018. március 8.

Gotti

John Gotti egy rendkívül befolyásos és effektív módszerekkel dolgozó maffiózó volt, aki a kilencvenes évekig tevékenykedett New Yorkban. A film az ő felemelkedését és bukását mutatja be. A hosszú évekig előkészületi stádiumban ragadt alkotás végül 2017-ben készült el, azonban a forgalmazói huzavona miatt tervezett bemutatójára nem került sor. A legendás gengsztert John Travolta alakítja, aki szerencsés esetben ezzel a darabbal lendületet adhat enyhe hullámvölgybe került karrierjének. A jó krimi rajongói számára kellemes élményt jelenthet majd a film, ha egyszer végre sikerül új forgalmazót találnia a készítőknek.

Tomb Raider

A népszerű videojátéksorozat korábbi, Angelina Jolie főszereplésével készült adaptációjától teljesen független film a franchise 2013-as rebootján alapul és a fiatal, tapasztalatlan Lara Croft kalandjait mutatja. Az ikonikus karakter bőrébe ezúttal Alicia Vikander bújhat, a film főgonosza pedig a rettenetesen alulértékelt karakterszínész, Walton Goggins lesz (ő alakította A törvény nevében című sorozat ambivalens jellemű antagonistáját). A trailer alapján a készítők tényleg a játék hangulatát próbálták visszaadni, ami pozitívum, viszont a forgatókönyv és a színészi játék minősége csak a március 15-i premier után derül ki.

Ez is érdekelhet:  Doctor Strange az őrület multiverzumában

 

tomb raider

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .