Keresés

A Keresés egy jól sikerült krimit, amit újszerű ábrázolásmódja tesz igazán egyedivé és emlékezetessé.

Sztori

David Kim egyedül neveli középiskolás lányát, aki egy nap váratlanul eltűnik. A türelmetlen apa a rendőrséggel párhuzamosan nyomozásba kezd az internet és lánya elektronikus eszközei segítségével, hogy kiderítse, mi történhetett vele.

Keresés kritika

A Keresés egyediségét az adja, hogy nem a hétköznapi filmekhez hasonló szemszögből látjuk az eseményeket, hanem digitális eszközök képernyőjén és streameken keresztül. Az ábrázolásmód nem csupán olcsó hatásvadász gimmick, hanem a film történetének szerves részét képezi. A sajátos látásmódhoz szerencsére könnyen hozzá lehet szokni, hiszen egy klasszikus szerkezetű forgatókönyv és egy megszokott módon működő score segíti az alkotás filmszerűségének megtartását.

Az újszerű formátum megvalósítása átgondolt és profi volt, ráadásul a film történet és karakterek szintjén is jól teljesít. A kvázi klisé szituációból induló történet szépen épül, jól adagolja a meglepetéseket és drámai szempontból is jól működik. A színészi játék elsőrangú, John Cho különösen jól játszott a főszerepben.

Összességében egy érdekes megvalósítással bíró, hatásos, meglepő és kisszerűségében is nagyszerű alkotás lett a Keresés. Hangulata, kivitelezése remek, színészei átlagon felüliek.

Fontos megjegyzés: a film jelentős részében a képernyőn megjelenő írott szövegeken keresztül halad előre a cselekmény vagy tudjuk meg a részleteket, így még a magyar verzióban is sok felirat.

Keresés előzetes

Stáblista

  • A film eredeti címe: Searching,
  • kiadás éve: 2018,
  • műfaj: dráma, thriller,
  • írta: Aneesh Chaganty, Sev Ohanian,
  • rendező: Aneesh Chaganty,
  • főszereplő: John Cho, Michelle La, Debra Messing,
  • zene: Torin Borrowdale,
  • a film IMDB oldala.
Ez is érdekelhet:  The Bricklayer
keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .