Line of Duty ajánló és előzetes

A Line of Duty egy Aaron Eckhart főszereplésével készült akciófilm. A sztori főszereplője egy járőr (Eckhart), akinek meg kell mentenie egy kislányt, akinek lelőtte az elrablóját. Rövid kritika és előzetes a tovább után.

A film sztorija

Frank Penny járőr (Aaron Eckhart) reggele teljesen átlagosan telt, azonban a lassú kezdés után rögtön egy gyalogos üldözésbe csöppen. Megállítja a támadót és lőnie kell – azt azonban nem tudhatta, hogy a bűnözőt, akit üldözött, korábban elrabolt egy kislányt. Most egy minden lépését élőben közvetítő, túlságosan is kitartó riporterlánnyal (Courtney Eaton) a nyomában versenyt kell futnia az idővel, hogy megtalálja és megmentse az elrabolt gyereket. Eközben egy pszichopata gyilkos is üldözi őket… (Ben McKenzie)

Line of Duty kritika

A Line of Duty egy decens módon elkészített B-kategóriás akciófilm, aminek bár vannak hibái, kisszerűsége már-már frissítőnek hat. A film csak nagyon ritkán ül le, végig pörög, ami jól kompenzálja a sztori lökött fordulatait, vagy karaktereinek egy-két megkérdőjelezhető döntését. Az akciójelenetek rendben vannak: a kamerarángatás sajnos itt is jelen van néha, viszont a bunyóknál nagyon jól eltalálták az esetlenség és keménység közti egyensúlyt és az autók is szépen törtek, amikor kellett.

Aaron Eckhart a vékony karaktere ellenére jó munkát végzett sötét hátterű, ám kötelességtudó zsaruként, Ben McKenzie pedig láthatóan élvezte az enyhén elborult főgenya szerepet. Courtney Eaton karaktere, a minden lében kanál riporterlány elég idegesítő volt, bár a színésznő azért javított a helyzeten.

Hibaként a filmvégi horribilis CGI-t, illetve a kissé bénán tálalt társadalmi mondanivalót tudom felhozni. Utóbbinál mondjuk a jószándékot érdemes figyelembe venni.

Ajánló

A film túl sok újdonságot nem dob a formulába, viszont van egy csomó pozitívuma:

  • Aaron Eckhart jó a főszerepben,
  • a rendezőnek volt egy koncepciója és tehetsége is,
  • a tempó kellően feszes,
  • az akció- és a sztori pedig üdítően földhözragadt.

Line of Duty előzetes

Stáblista

  • Főszerepben: Aaron Eckhart, Courtney Eaton, Ben McKenzie, Giancarlo Esposito, Dina Meyer
  • Rendezte: Steven C. Miller
  • Írta: Jeremy Drysdale
  • Zene: The Newton Brothers
  • A film IMDB oldalát itt találod.
Ez is érdekelhet:  Rohammentő
cops in the line of duty

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .