Újraindul a Q-ügyosztály sorozat?

A Jussi Adler-Olsen könyveiből készült Q-ügyosztály sorozat 2013-ban indult a Nyomtalanul című filmmel. Összesen négy rész készült, mindegyiket szerette a közönség és a kritika is, azonban úgy néz ki, hogy a 2018-ban megjelent 64-es betegnapló után új főszereplőkkel „folytatódik” a széria.

Megjegyzés: a poszt forrásai részben dán nyelvű cikkek, amelyeket Google Fordítóval fordítottam angolra. A fordítás miatt előfordulhatnak pontatlanságok a cikkben, ha észreveszel valamit, jelezd kérlek kommentben!

Amit már biztosan tudunk Q-ügyosztály folytatása kapcsán

A Q-ügyosztály sorozat első négy filmjének megfilmesítési jogát annak idején a Zentropa nevű stúdió vásárolta meg. Még 2016-ban, a 64-es betegnapló előkészítése során derült ki, hogy a három rész sikere ellenére a jogok a Nordisk stúdióhoz kerültek. Jussi Adler-Olsen tíz könyves sorozatot tervez, amelyből a nyolcadik epizód 2019. nyarán jelent meg. A maradék hat filmet már a Nordisk készíti majd. A forgatás 2020 elején kezdődik majd, a bemutató 2020 őszére várható. Nemrég derült ki, hogy Q-ügyosztály új epizódjának kik lesznek a főszereplői és készítői.

Az első négy részről készült írásunkat itt találod!

Az IMDB-n szereplő adatok szerint a film címe The Marco Effect / Marco effekten lesz. Carl Mørck szerepét Ulrich Thomsen veszi majd át, Assad karakterét pedig Zaki Youssef kelti majd életre. Youssef eddig inkább sorozatokban játszott, nemrég a The Looming Towerben dolgozott. Ulrich Thomsen neve ismerősebb lehet a nézőknek, néhány állomás a karrierjéből:

  • Második esély – 2014,
  • Ópium – Egy elmebeteg nő naplója – 2007, (magyar film!),
  • Hitman – 2007,
  • Ádám almái – 2005,
  • Testvéred feleségét – 2004,
  • Gengszterek fogadója – 2000,
  • Születésnap – 1998.

A forgatókönyvet Anders Frithiof August és Thomas Porsager írja, a rendező pedig Martin Zandvliet lesz. Zandvliet több elismert dán filmet rendezett és írta már (pl. A homok alatt című második világháborús filmet, illetve a Teddy mackó című drámát), illetve a Netflix 2018-as The Outsider című buktáját is.

A ScreenDaily szerint a The Marco Effect / Marco effekten sztorija középpontjában egy menekülő 12 éves srác lesz, aki egy nemzetközi bűnszervezet elleni bizonyítékokkal rendelkezik. Mørck és Assad feladata lesz felgöngyölíteni az ügyet.

Lehetséges okok

A bt.dk honlap írt a Zentropa stúdió és Jussi Adler-Olsen író „szakításáról”. A cikk szerint Adler-Olsen és a Zentropa igazgatója, Peter Aalbæk már a hetvenes évek óta jó barátságban álltak. Egy közös ismerősük szerint azonban az író és a producer kapcsolata elmérgesedett, mivel mindketten rendkívül makacs természetűek. Adler-Olsen végül a Nordiskhez vitte a jogokat. (borító)

Ez is érdekelhet:  Q-ügyosztály: Hajtóvadászat
Q-ügyosztály

2 thoughts on “Újraindul a Q-ügyosztály sorozat?”

  1. Épp tegnap néztem meg a Hajtóvadászat című ötödik részt (Melyet már az új stúdió készített és új szereplőkkel). Hát őszintén nem tudott lekötni, ellenben az első négy rész viszont annál inkább, nagyon tetszett az első négy rész és nagyon jó volt a kémia a két főszereplő közt és a második résztől a női főszereplő közt. Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares és Johanne Louise Schmid közt. Az új film rész és az új színészek bár mennyire jók is nem működik köztük a kémia és az egész film unalmas számomra. Mikor megnéztem az első részt a Nyomtalanul című részt, nagyon lekötött és bár más filmek és egyéb sorozatok miatt is de hosszú idő után folytattam a Fácángyillkosokkal, Palackpostával és a 64-es betegnaplóval mind lekötött, nagyon jó lettek, viszont az új rész a Hajtóvadászat nem kötött le és unalmasnak is találtam. Kár volt a váltás és kár érte.

    1. A stúdióváltás utáni első rész tényleg szörnyű lett. Teljes egyensúlyvesztés, unalmas, érdektelen darab lett. Annak örülök, hogy a négy résznek szép önálló íve van, a béna rebootról pedig el lehet majd feledkezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .