Újraindul a Q-ügyosztály sorozat?

A Jussi Adler-Olsen könyveiből készült Q-ügyosztály sorozat 2013-ban indult a Nyomtalanul című filmmel. Összesen négy rész készült, mindegyiket szerette a közönség és a kritika is, azonban úgy néz ki, hogy a 2018-ban megjelent 64-es betegnapló után új főszereplőkkel “folytatódik” a széria.

Megjegyzés: a poszt forrásai részben dán nyelvű cikkek, amelyeket Google Fordítóval fordítottam angolra. A fordítás miatt előfordulhatnak pontatlanságok a cikkben, ha észreveszel valamit, jelezd kérlek kommentben!

Amit már biztosan tudunk Q-ügyosztály folytatása kapcsán

A Q-ügyosztály sorozat első négy filmjének megfilmesítési jogát annak idején a Zentropa nevű stúdió vásárolta meg. Még 2016-ban, a 64-es betegnapló előkészítése során derült ki, hogy a három rész sikere ellenére a jogok a Nordisk stúdióhoz kerültek. Jussi Adler-Olsen tíz könyves sorozatot tervez, amelyből a nyolcadik epizód 2019. nyarán jelent meg. A maradék hat filmet már a Nordisk készíti majd. A forgatás 2020 elején kezdődik majd, a bemutató 2020 őszére várható. Nemrég derült ki, hogy Q-ügyosztály új epizódjának kik lesznek a főszereplői és készítői.

Az első négy részről készült írásunkat itt találod!

Az IMDB-n szereplő adatok szerint a film címe The Marco Effect / Marco effekten lesz. Carl Mørck szerepét Ulrich Thomsen veszi majd át, Assad karakterét pedig Zaki Youssef kelti majd életre. Youssef eddig inkább sorozatokban játszott, nemrég a The Looming Towerben dolgozott. Ulrich Thomsen neve ismerősebb lehet a nézőknek, néhány állomás a karrierjéből:

  • Második esély – 2014,
  • Ópium – Egy elmebeteg nő naplója – 2007, (magyar film!),
  • Hitman – 2007,
  • Ádám almái – 2005,
  • Testvéred feleségét – 2004,
  • Gengszterek fogadója – 2000,
  • Születésnap – 1998.

A forgatókönyvet Anders Frithiof August és Thomas Porsager írja, a rendező pedig Martin Zandvliet lesz. Zandvliet több elismert dán filmet rendezett és írta már (pl. A homok alatt című második világháborús filmet, illetve a Teddy mackó című drámát), illetve a Netflix 2018-as The Outsider című buktáját is.

A ScreenDaily szerint a The Marco Effect / Marco effekten sztorija középpontjában egy menekülő 12 éves srác lesz, aki egy nemzetközi bűnszervezet elleni bizonyítékokkal rendelkezik. Mørck és Assad feladata lesz felgöngyölíteni az ügyet.

Lehetséges okok

A bt.dk honlap írt a Zentropa stúdió és Jussi Adler-Olsen író “szakításáról”. A cikk szerint Adler-Olsen és a Zentropa igazgatója, Peter Aalbæk már a hetvenes évek óta jó barátságban álltak. Egy közös ismerősük szerint azonban az író és a producer kapcsolata elmérgesedett, mivel mindketten rendkívül makacs természetűek. Adler-Olsen végül a Nordiskhez vitte a jogokat. (borító)

Q-ügyosztály

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .