Sokkal több mint testőr 2.

Az első rész is buggyant film volt, de a Sokkal több mint testőr 2. jócskán fokozta az őrületet – a kérdés csak az, hogy ez mennyire fog bejönni a nézőnek.

Sztori

Bryce (Ryan Reynolds) idegileg lerobban és ideiglenesen szüneteltetnie kell a testőrködést a Kincaid-meló után. Nyugalma azonban gyorsan véget ér, amikor Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) újra bajba kerül és a kényszerszabadságát töltő testőrt kvázi elrabolja az őrült feleség, Sonia Kincaid (Salma Hayek), hogy segítségével kiszabadítsák a profi bérgyilkost. Akciójukkal azonban a korábbinál is jóval nagyobb slamasztikába kerülnek.

Sokkal több mint testőr 2. rövid kritika

A Sokkal több, mint testőr 2. az a fajta akcióvígjáték, ami teljes mértékben feláldozza a koherens történetet és drámát az elmebeteg humor oltárán. A random világmegmentős sztorit durván megszórták poénokkal, legyen szó fekete humorról, az eltúlzott karakterek még ízléses ripacskodásba átcsapó ökörködéséről, a potencianövelés mellett, a szexszel kapcsolatos poénokról, a családtéma nagyon gonosz kifigurázásáról vagy csak éppen izmos káromkodásokról. Ezen a téren a Ryan Reynolds – Salma Hayek – Samuel L. Jackson – Antonio Banderas – Frank Grillo ötösfogat kiválóan teljesít. Különösen Hayek, aki mocskosszájú húsdarálóként eszméletlen energiával feszíti végig az alkotást.

A film szélvész sebességgel rohan egyik dinka szituációból és csörtéből a másikba, a tempót pedig csak néha-néha töri meg egy-egy szusszanásnyi meghittebb pillanat, ami általában szintén idétlen poénokba torkoll. Mert ez egy ilyen film.

A dinka humor irányába eltolódó hangulat miatt így nem is gond, hogy a sztori széteső, a karaktereket látványosan védi a plot armour vagy hogy az egész tulajdonképpen egy nagy marhaság. Az egész azon múlik, hogy a nézőnek bejön e ez a fajta humor, vagy sem. Az igazi negatívumok inkább a film technikai megvalósításánál jönnek elő: az akciójelenetek például agyon vannak vágva (részben valószínűleg azért, hogy elrejtsék a szereplők egy részének a korát és ezzel a dublőröket), az effektek, és főleg a greenscreen jelenetek pedig bénán néznek ki. Annyi baj legyen.

Sokkal több mint testőr 2. előzetes

Stáblista

  • Eredeti cím: Hitman’s Wife’s Bodyguard,
  • kiadás éve: 2021,
  • műfaj: akcióvígjáték,
  • játékidő: 100 perc,
  • írta: Phillip Murphy, Brandon Murphy, Tom O’Connor,
  • rendezte: Patrick Hughes,
  • főszerepben: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Antonio Banderas, Frank Grillo, Morgan Freeman,
  • zene: Atli Örvarsson,
  • a film IMDB oldala.
Ez is érdekelhet:  Az elfogás
sokkal több mint testőr 2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .