The Outfit

A The Outfit egy fordulatokban gazdag, egy helyszínen játszódó krimi.

Sztori

1958, Chicago. Egy mesterszabó (Mark Rylance) boltját csomagok és üzenetek továbbítására használja a helyi alvilág, ő azonban távol tartja magát a bűnözők ügyeitől. Egy éjszaka azonban megváltozik a helyzet, és a mester műhelye az események középpontjává válik.

The Outfit rövid kritika

Mark Rylance olyan alakítást mutat ebben a filmben, hogy ha másfél órán keresztül csak a szmoking-készítés rejtelmeiről beszélt volna munka közben, akkor is lazán jó lenne a film. Sajátos karizmája elkapja a nézőt és nem a stáblistáig el sem ereszti.

De a The Outfit számos téren hoz még igen magas színvonalat. Kiváló ütemezéssel adagolja a bensőségesebb karakterépítő pillanatokat és az izgalmasabb, fordulatosabb jeleneteket. Ügyesen tartja fenn az események középpontjában álló motiváció rejtélyét. Ügyesen mozgatja karaktereit, kellő teret ad nekik ideális hosszúságú játékidejében, ugyanakkor nem is válik túlnyújtottá. Ráadásul díszleteinek, csodás kosztümjeinek és Mark Rylance karizmájának köszönhetően pedig hangulata is egészen jól működik. (Az ilyen kisebb filmeknél néha egy kicsit nehezebb az atmoszférateremtés, mert a modern digitális kamerák ki tudják ölni a korhangulatot a filmből – jelen esetben is egy kicsit steril néha az operatőri munka, de az említett pozitívumok kompenzálják azt.) Összességében véve egy frissítően emberközeli, érdekes és kellően feszült kis krimi ez, amelynek korrekt színvonalán főszereplőjének kiváló alakítása még inkább emel.

A film azonban zsáneréből és jellegéből fakadóan nem tökéletes. Zárt tér, krimi, maffia – a sztori szinten tartása érdekében csak bizonyos végletekig lehet elmenni, a történeti elemek száma pedig limitált. Ebből a szempontból kevés újat mond a The Outfit, de az ismerős kockákból még így is erős történet áll össze a film végére, köszönhetően – megint csak ezzel jövök – Rylance munkájának, bár a többiek is jól teljesítettek. 

The Outfit előzetes

Stáblista

  • A megjelenés éve: 2022,
  • műfaj: dráma, krimi,
  • játékidő: 105 perc,
  • rendezte: Graham Moore,
  • írta: Jonathan McClain, Graham Moore,
  • főszerepben: Mark Rylance, Zoey Deutch, Dylan O’Brien,
  • zene: Alexandre Desplat,
  • fényképezte: Dick Pope,
  • a film IMDB oldala.
Ez is érdekelhet:  Keresés
the outfit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .