Játszóház az egyenrangúságért

Az elfogadás mindenkiben megvan, de nem feltétlenül kezeli mindenki jól. A Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház azonban megmutatja hogyan is fejlődhetünk ebben.

Mit jelent az inkluzív?

Az, hogy egy fejlesztő központ inkluzív, lényegében annyit jelent, hogy egyenrangúként kezel mindenkit.

A fogalom a 20-21. században folyamatosan változott, átalakult. Az átalakulását a szülői ráhatás fokozódása illetve néhány nemzetközi megállapodás is gyorsította. A cél alapvetően a fogyatékkal élők befogadása volt a társadalomban. Lefordítva nem kell másként nevelni, vagy másképpen játszani egy down-szindrómás gyermekkel, ugyanúgy kell vele is bánni mint társaival. Ezzel ugyanis nem csak neki teszünk jót, de egy elfogadóbb társadalmat is kialakíthatunk így.

Mitől jó egy játszóház?

Mókás, és rejtélyes. Tele van felfedezni való kis zugokkal, de ugyanakkor izgalmas játékok is találhatóak benne. Legalábbis egy második osztályos kislány szerint. Persze erről megoszlanak a vélemények, mindenki mást szeret, főként ha gyerekekről van szó.

Szerencsére a modern technikának köszönhetően a számítógépünk (vagy az okostelefonunk) képernyőjén keresztül is körülnézhetünk a Csodavár-ban:

A jó játszóház tehát modern és izgalmas környezetet kínál látogatóinak, rengeteg felfedezni-valóval.

Milyen az inkluzív játszóház?

Ha már világos mi a célja az inkluzív pedagógiának, és jártunk már játszóházban is, könnyű elképzelni mit is érthetünk az inkluzív játszóház alatt. Egy olyan helyet ahol a down-szindrómás gyerekek egy helyen játszhatnak társaikkal úgy, hogy megfeledkezhetnek szindrómájukról.

A Csodavár szakemberei több éves tapasztalattal segítik az eltérő képességekkel rendelkező gyerekek oktatását, játékosan, úgy hogy az mindenki számára valódi haszonnal bírjon.

Ez is érdekelhet:  Minden amit a német ABC-ről tudni kell
Csodavár Inkluzív Játszóház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .